РУСКИ СВЕШТЕНИК ОТКРИО шта је било у Путиновом аутомобилу (ВИДЕО)

RUSKI SVEŠTENIK OTKRIO šta je bilo u Putinovom automobilu (VIDEO)

16 jula 2017

Šef pres službe ruskog patrijarha Kirila sveštenik Aleksandr Volkov rekao da je 12.07.2017. god. na Petrovdan medijsku pažnju na sebe skrenula crvena kutija u kolima Ruskog predsednika Vladimira Putina tokom posete Valamskom ostrvu.

„Predsednik je stigao automobilom kog je sam vozio i otvorio zadnja vrata, iza kojih je sedeo oficir Predsedničke službe bezbednosti (što je sasvim prirodno) i u rukama držao crvenu kutiju u kojoj se nalazila ikona. Kako se desilo da sam i ja lično imao prilike držati 10 minuta tu kutiju, mogu reći da je ikona zaista vrlo teška, tako da nije bilo baš zgodno da predsednik (pod miškom) sa ikonom uđe u hram“, – napisao je pres patrijarhov sekretar na svojoj stranici na društvenoj mreži.

Sveštenik je iskoristio priliku da negira glasine da je Putin Valamskom manastiru poklonio „šik belu jahtu“.

„Predsednik nikada nije poklonio jahtu. Zaista, pre mnogo godina, „Pallada“ jahta prebačena je za crkvene potrebe od strane predsedničke uprave, koja se ponekad koristi za izlet na otvorenom, prvobitno je koristio patrijarh Aleksije, a sada patrijarh Kiril, ali uopšte, ona u suštini dobar deo vremena stoji usidrena na pristaništu“, – saopštava otac Aleksandar.

Pored toga, o komentarima da je predsednik navodno prisilio patrijarha da „skine ruke s njega“ kaže, da je javnost na videu primetila kako predsednik Putin više puta odgunuo patrijarhovu ruku kojom ga je hteo pridržati ispod miške, što je na socijalnim mrežama izazvalo buru komentara, možda čak i više nego ona sekvenca sa crvenom kutijom, a čiji video prilažemo ispod.

Ali sveštenik otac Aleksandar i za ovaj događaj ima spreman odgovor i ovako ga prokomentarisao: „Pa, što se tiče patrijarovih ruku: patrijarh i predsednik pojavili se iz crkvenog oltara donje crkve (gde je upravo osveštana ista ta ikona, ali to nije bio deo javne komponente u prisustvu šefa države). Napustivši oltar, krenuli su ka patrijarhovom automobilu, iako, naravno, mogu se malo prošetati hodanjem do neke i dalje tačke… <…> Ispostavilo da je patrijarh predložio predsedniku da idu do njegovog automobila, jer tamo i nije bilo drugih vozila u blizini. Predsednik se složio, ali je ostalo da se još dogovore ko će od njih i na koje mesto sesti, pošto je mesto za volanom već zauzeto (gde je sedeo vozač). Tako se dogodilo da su obojica hteli sesti na levo zadnje sedište, ustupajući zadnje desno, svom saputniku. I kao vlasnik kola, patrijarh je, uzevši predsednika pod ruku pozvao ga da sedne desno, ali predsednik, zauzvrat, prepustio patrijarhu i nastavio ići ka levom sedištu. Tako su stigli na nekoliko stotina metara do manastirskog arhondarika (sobe za hodočasnike)“, rekao je sveštenik.

„To su misteriozne i zagonetne priče u kojima nema tajni, zagonetki i problema“, – zaključuje sveštenik.

Ruski predsednik Vladimir Putin na putu u Valam bio je 11-13 jula.

Izvor: http://www.interfax.ru/russia/570565

Za Vaseljensku sa ruskog posrbio: Slaviša Lekić, sveštenik

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosovac says:

    Ovaj video je veoma poučan, preporučujem ga svima onima koji su željni uvida u kulturu i ljudskost pravoslavlja….. Ovakvo pojanje, ovakav način krštenja, ovakav ambijent, sve je isto kao i Srbi što rade. I Srpska Pravoslavna Crkva. Jel' vidite i po čemu smo isti kao Rusi?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *