РУСКИ УБИТАЧНИ МАНЕВАР! Русија због НАТО на Балтик пребацила „Кинжале“, а „Искандерима“ наоружала Белорусију

RUSKI UBITAČNI MANEVAR! Rusija zbog NATO na Baltik prebacila „Kinžale“, a „Iskanderima“ naoružala Belorusiju

19 avgusta 2022

VOJNI vrh Rusije, iako je zauzet sepcijalnom operacijom u Ukrajini, nastavlja sa povećavanjem svog „udarnog potencijala“ naspram NATO, a i sa jačanjem strateškog saveznika Moskve – Belorusije.Tri MiG 31 sa hipersoničnim projektilima Kinžal premestio je u Kalinjingradsku oblast.

Ministarstvo odbrane RF ne krije da je to potez koji je povučen u okviru sprovođenja dodatnih mera strateškog odvraćanja“.

Sva tri MiG-31 dislocirana su na aerodrom Čkalovsk u Kalinjingradskoj oblasti. Ruskoj eksklavi koja se graniči sa Litvanijom i Poljskom.

Rusko ministarstvo je preciziralo da će ti MiG-ovi biti na „danonoćnom borbenom dežurstvu“.

Pritom će – bude li potrebno – sadejstvovati sa lovačkim avionima 6. RV i PVO i samornaričkom avijacijom Baltičke flote.

Ruski vojni vrh istovremeno je počeo realizaciju obećanja Vladimira Putina Aleksandru Lukašenku da će Belorusija dobiti taktičke raketne sisteme Iskander-M koji mogu da nose i nuklearne bombe.

Moskva na ovaj način jača i svoju prvu zapadnu liniju odbrane.

Ozbiljni i uticajni američki specijalizovani list The National Interest ocenio je da je Putin prebacivanjem sistema Iskander-M Minsk poslao signal NATO-u da je Rusija spremna da pokrije teritorije saveznika svojim nuklearnim snagama. I ukazao:

„Sistemi dugog dometa će Belorusiji dati mogućnost da bolje obuzdava zemlje NATO-a. Ovo je zapravo dobitna situacija i za Moskvu i Minsk“.

Iskander-M je dizajniran za uništavanje ciljeva na udaljenostima do 500 kilometara, aviona i helikoptera na aerodromima, raketnih sistema, višecevnih raketnih bacača, dalekometne artiljerije, komandnih mesta i centara veze.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Intermagazin je pokazao veliki stepen tolerancije prema razlicitim misljenjima proteklih nekoliko godina. Na zalost, u poslednje vreme, moderatoru treba nedelju dana da odobri komentare. Tako se gubi ritam i smisao komentara koji bivaju zatrpani novim tekstovima, koji ce takodje morati da cekaju na svoje komentare. Celokupna kompozicija kasni. Nadam se da moj komentar nece biti shvacen pogresno.

  2. Petrovgrad says:

    Lepa raketica. Nova iz fabrike. Dobro bi došla da rokne u neku NATO baza u EU. Bilo bi dima i prašine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *