РУСКИ ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР: Само две руске ракете и Америке више нема

RUSKI VOJNI ANALITIČAR: Samo dve ruske rakete i Amerike više nema

1 aprila 2015

iskander_m_123 435Ruski vojni analitičar izneo je šokantnu izjavu povodom mogućeg globalnog nuklearnog sukoba, pišu svetski mediji.

„Najbolji način da se napadnu Sjedinjene Američke Države jeste da se izvrši nuklearni napad na nacionalni park Jelouston“, naveo je Konstantin Sivkov, vojni analitičar, predsednik Akademije geopolitičkih problema u Moskvi, piše “Sidnej morning herald“.

Takav napad bi aktivirao supervulkan koji se nalazi ispod tog nacionalnog parka. Posledica toga biće nestanak Sjedinjenih Država, kaže Sivkov.

“Geolozi smatraju da supervulkan koji se nalazi ispod Jeloustona može da eruptira svakog momenta. Postoje znakovi povećane aktivnosti vulkana. Dovoljno je izvršiti slabiji nuklearni napad na taj park i posledice po SAD bi bile katastrofalne – zemlja bi praktično nestala“, rekao je Sivkov.

On je dodao da SAD ima i drugu slabu tačku, a to je Pukotina San Andreas, koji se nalazi između Pacifika i Severnoameričke ploče. Ta pukotina je dugačka oko 1.300 kilometara i prolazi kroz teritoriju države Kalifornija. Nuklearni napad na taj deo SAD prouzrokovao bi zemljotrese i cunami i naneo bi katastrofalne posledice američkoj infrastrukturi.

S druge strane, Sivkov je rekao da geografski položaj Rusije štiti tu zemlju od izazivanja eventualnih prirodnih katastrofa.

(Kurir)

KOMENTARI5 komentara

 1. Prorus says:

  Ne zaboravite onu veliku branu što im proizvodi veći deo struje. Ugasite im struju!

 2. jeremija says:

  Imajte strpljenja,još nije vreme.Ima ko o tome vodi računa.Sami ameri,štetočine na planeti Zemlji će to izazvati.

 3. Faustus says:

  Još uvek petokrake na sve strane, šta ti je nostalgija...

 4. Stjepan says:

  Pa sta se onda ceka????

 5. xy says:

  Pa roknite ih i da ceo svet odahne, a pre toga da se svi posteni i sirotinja nekako izmeste, a pogotovo Indijanci i Crnci, ti siroti i napaceni ljudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *