РУСКИ ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР: Зеленског после офанзиве чека иста судбина као и Хитлера после операције Цитадела

RUSKI VOJNI ANALITIČAR: Zelenskog posle ofanzive čeka ista sudbina kao i Hitlera posle operacije Citadela

1 juna 2023

Vojni analitičar Jurij Podoljaka kaže da je napad dronovima na Moskvu samo medijski pokušaj Kijeva da skrene pažnju sa ruskih uspeha na frontu.

– Ovo je, pre svega, medijski napad osmišljen da stavi u drugi plan naše udare, koje sistematski nanosimo po Kijevskoj PVO. Oni mogu da pričaju da su sve poobarali, ali stanovnici sve vide. Danas je, na primer, velika gužva u saobraćaju u Kijevu: Most Havane (Gavanski most) u blizini zgrade Glavne obaveštajne direkcije Ukrajine je blokiran – verovatno je ovde uništena neka jedinica PVO – kaže on.Podoljaka kaže da je glavni zadatak ruske vojske da ukloni ukrajinsku PVO sa linije fronta, što će omogućiti avijaciji da radi intenzivnije.

– Ići u kontranapad bez pokrivanja sa vazduha i sa zemlje je ravno samoubistvu. Ruska komanda detaljno planira korake za uništenje ukrajinske PVO u većim gradovima, da bi ih primorala da se povuku u pozadinu – objasnio je Podoljaka.

On kaže da Zelenskog muče zapadni partneri i prisiljavaju ga da krene u ofanzivu.

– Dali smo sve što ste tražili, gde je ofanziva? Zelenski ima problema, seća se sudbine Hitlera, koji se 1943. godine oslanjao na operaciju Citadela, nakon čega je nemačka vojska pobegla iza Dnjepra, ostavljajući ogromnu teritoriju za jedan i po do dva meseca. Ali Zelenski nema šanse da ne ide u kontraofanzivu, nateraće ga – zaključuje on.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *