РУСКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТ: Америка ће започети сукоб око Тајвана, ЕВО ЗБОГ ЧЕГА…

RUSKI VOJNI EKSPERT: Amerika će započeti sukob oko Tajvana, EVO ZBOG ČEGA…

7 septembra 2023

Doktor vojnih nauka, penzionisani oficir, Konstantin Sivkov, najavio je ciljeve SAD u pokretanju vojnog sukoba oko Tajvana.

„Kada pokrenu sukob oko Tajvana, Sjedinjene Države rešavaju dva problema ođednom. Prvo, povlače snage Ruske Federacije sa zapadnih ratnih operacija na istok, za šta će biti potrebno vreme i sredstva. Drugi zadatak je, da oni žele da pokušaju da Kini nanesu sramotan poraz“, kaže Sivkov.On je izrazio uverenje, da SAD neće da ratuju sa kontinentalnom Kinom, već da će pokušati da u saradnji sa Japanom reše problem nanošenja pomorskog poraza NR Kini.

„Sjedinjene Države mogu da izazovu takvu pomorsku bitku, tako što će naterati Kinu da uvede pomorsku blokadu Tajvana. Zbog toga namerno izvode vežbe po Tajvanu, pumpaju ga oružjem i tako dalje. Čim se Kina odluči za pomorsku blokadu ostrva, SAD će odmah početi da sprovode zadatak deblokade. Izbiće pomorska bitka, tokom koje Amerikanci očekuju da će kineskoj floti naneti težak i sramotan poraz. Tako rešavaju problem podizanja rejtinga sadašnje administracije Bele kuće, i obezbeđivanja Bajdenovog reizbora za drugi mandat. Za svetske globaliste to je kritično, jer u uslovima kada nisu uspeli da preuzmu kontrolu nad Rusijom, Trampova pobeda u SAD predstavlja krah celog globalnog projekta. Zbog toga će uraditi sve što je potrebno“, zaključio je vojni ekspert.

Govoreći o šansama SAD da pobede Kinu na moru, Sivkov je napomenuo da su one veoma visoke, pošto je udarna moć američke flote veća od Kine. Osim toga, u ovoj borbi, SAD će se oslanjati na podršku japanske mornarice, koja takođe ima veoma impresivnu flotu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. rade says:

    Sivkov,doktor nauka a nema pojma sa zivotom.Da ovaj "doktor"nesto zna,znao bi da amerika napada samo slabe,i nikada se ne bi usudili napasti jednu ogromnu zemlju,sa jakom vojskom i jos uz to nuklearnu silu.Zasto nisu napali na Sjevernu Koreju?Napad na Srbiju je kasnio jer je amerika morala dobiti garancije od Rusije da Srbija nema S-300.A da je Srbija imala S-300,vrlo je moguce da amerikanci ne bi ni napali.Citao sam i prije komentare ovog Sivkova,mislim da je on CIA spijun koji siri dezinformacije o Rusiji i njenim saveznicima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *