РУСКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТ НАЈАВЉУЈЕ ДАЉЕ КОМАДАЊЕ УКРАЈИНЕ

RUSKI VOJNI EKSPERT NAJAVLJUJE DALJE KOMADANJE UKRAJINE

9 decembra 2022

Mrazevi i smrznuta zemlja došli su na ukrajinske frontove. I, borbe su se pojačale. A ruska vojska kao da postupno već počinje svoju zimsku kampanju iako je u borbe uključeno samo 77.000 od 300.000 mobilisanih.

Ukrajinci su svuda u defanzivi i suočavaju se sa gubitkom pozicija, ljudstva i ratne tehnike. Sve bi za njih bilo još mnogo nepovoljnije da nemaju dosad maksimalno prikrivanu pomoć Zapada.Postepeno se, naime, otkriva da na strani kijevske hunte ratuju cele jedinice iz Poljske, Nemačke, Velike Britanije i Sjedinjenih Država. Plus: manje ili veće grupe (desetine i stotine „cevi“) iz Gruzije, Azerbejdžana i niza drugih zemalja.

Sad već ratuju kao posebne jedinice, bez mešanja sa Ukrajincima. I, drže delove donbaskog i krasnolimanskog fronta.

Ovo faktički znači da u Ukrajini – u prikrivenoj formi – ratuje NATO. I da je ruska specijalna operacija poprimila karakter ograničenog rata između RF i Severnoatlantske alijanse.

Uprkos tome, Rusi na svim delovima fronta napreduju.

Ukrajinski garnizoni u Soledaru, Bahmutu (Artjomovsku) i Marjinki uveliko se „ljuljaju“.

Bahmut je faktički pred padom iako Kijev njegovim braniocima ne prestaje da šalje pojačanja.

Rusi su faktički već uzeli Jakovljevku. Borbe se vode u Opitnom. Prodiru i u Klešćejevku od koje im se otvara put ka mnogo važnijim Ivanovskom i Časovom Jaru.

Rusi će iz Jakovljevke moći da i minobacačkim baterijama kontrolišu put Bahmutz-Seversk, a haubicama od 122 mm – put Bahmut-Slavjansk.Ovo znači da oslobađanje Soledara i čišćenje teritorije severno od Bahmuta postaje pitanje vremena.

Moskovski vojni ekspert Aleksej Leonkov ocenjuje da će zimska kampanja mnogo rešiti:

– Na osnovu njenih rezultata biće moguće procenjivati koliko će specijalna operacija još trajati. Sa njenim završetkom, biće rešen i problem demilitarizacije Ukrajine. Najteža će biti denacifikacija. Nemoguće je oprostiti otvorenim zločincima i sadistima, kao što su to učinili 1955. godine u SSSR.

Leonkov zaključuje: „Pripajanje Rusiji Donjecke i Luganske Republike i Zaporoške i Hersonske oblasti već je pokazalo da je upravo pripajanje jedino ispravno rešenje. Rusija će se zato kretati tim putem: oslobađati, pripajati, ekonomski oživljavati. Naravno, za to će biti potrebno vreme. Ekonomski preporod će takođe biti dug proces.“

(Fakti.org)

KOMENTARI2 komentara

  1. Čmarčestr Junajted says:

    Treba ćemo naseliti mi i Rusi praznu Ukrajinu, hrvacku, kim, cg, Albaniju, Makedoniju...al dobro.

  2. padre says:

    Baš me interesuje, čimese bave ovi vojni eksperti u mirno doba, kad padne interesovanje za tu vrstu ekspertize!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *