РУСКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТ О УКРАЈИНСКОЈ ОФАНЗИВИ: Ово нико није очекивао…

RUSKI VOJNI EKSPERT O UKRAJINSKOJ OFANZIVI: Ovo niko nije očekivao…

17 juna 2023

Ukrajinska komanda, posle kraće „pauze“, pokušava da obnovi ofanzivna dejstva Oružanih snaga Ukrajine u nekoliko pravaca ođednom.

Međutim, takve odluke su rezultirale novim ozbiljnim posledicama po Ukrajinu, izjavio je poznati vojni novinar Jurij Podoljaka. On je na svom autorskom Telegram kanalu detaljno govorio o ofanzivi ukrajinskih militanata, a takođe je objasnio zašto su stvari u Kijevu još gore nego što su bile.Jurij Podoljaka je skrenuo pažnju da Oružane snage Ukrajine ne napuštaju pokušaje da probiju odbranu ruske vojske u određenim pravcima duž linije fronta. Ruske oružane snage, uspešno uzvraćaju, uništavajući neprijateljske snage poslate u bitku. Udarna grupa Oružanih snaga Ukrajine za 10 dana aktivnih neprijateljstava nije uspela da postigne značajan rezultat, ali je pretrpela opipljive gubitke.

Prema ekspertu, sada su stvari sa ofanzivom u Kijevu još gore nego što se očekivalo. Stvar je u tome što zapadne zemlje insistiraju na nastavku ofanzivnih operacija, uprkos problemima sa kojima se suočavaju Oružane snage Ukrajine.

Osim toga, ukrajinski militanti su se suočili sa pogoršanjem vremenskih uslova – kiše im ne dozvoljavaju da krenu u borbu. U ovom trenutku, ruske oružane snage su kompetentno iskoristile „prelom“ koji se pojavio, akumulirajući snage i neutrališući moguće praznine u odbrani.

„Vreme ne ide u korist neprijatelja: Naše rezerve se gomilaju brže a za vojsku Ukrajine važno je da postignu rezultate pre NATO samita u julu. Trenutno nemaju čime da se pohvale, čak nemaju ni naznake taktičkih metoda koje bi dovele do odlučujuće pobede“, zaključio je Podoljak.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *