РУСКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТ ЗАПРЕПАСТИО КИЈЕВ: Покренути герилски рат од Харкова до Одесе, бацити Украјину на колена

RUSKI VOJNI EKSPERT ZAPREPASTIO KIJEV: Pokrenuti gerilski rat od Harkova do Odese, baciti Ukrajinu na kolena

19 januara 2019

U Rusiji postoje eksperti koji imaju radikalnije stavove od zvanične politike Kremlja povodom različitih krupnih pitanja. Pa i povodom Ukrajine.

Jedan od takvih je vojni ekspert Semjon Bagdasarov koji je uveren da su ekonomske i druge sankcije Moskve protiv Ukrajine i partizanski rat od Odese do Harkova – „najbolji recept za bacanje na kolena kijevskog režima“.Taj režim se – u američkoj režiji – domogao vlasti početkom 2014-te godine preko puča kojem u zapadnim prestonicama i danas tepaju da je bio – evromajdan.

Obaranje tog i takvog režima – naglašava Bagdasarov- „treba da bude strateški cilj Rusije“. A za to je potrebna, pored svega ostalog, i podrška Moskve antifašističkim grupama unutar Ukrajine.

On Ukrajinu – sa njenim sadašnjim rukovodstvom i državnim kursom – smatra „veoma neprijateljskom i krajnje opasnom po Rusiju državom“.

Zato Moskva ne treba samo da stane na stranu onih koji ruše kijevski režim, nego i da utiče da se vlasti u toj zemlji ne domognu bivša premijerka Julija Timošenko i njoj slični.

Bagdasarov predlaže da Rusija prema zemljama koje Ukrajini budu pomagale da izigrava ruske sankcije bude veoma oštra. I da protiv njih primeni mere u dijapazonu – od proterivanja ambasadora do prekida ekonomskih odnosa.

On je već ranije predlagao da Rusija protiv Ukrajine koristi mere i metode koje Sjedinjene Države primenjuju protiv Irana i neke od američkih mera protiv Venecuele. A sada je – u jednoj veoma gledanoj političkoj tv-emisiji – dodao i ukazao:

„Kijevska mitropolija, koju napraviše uz pomoć Carigrada, to je mali deo Ukrajine. Sve ostalo je naše. Potreban je zaista partizanski pokret od Harkova do Odese.“

Bagdasarov ukazuje da Rusija može naneti razoran udarac ukrajinskoj vojnoj industriji – prestankom kupovanja njene produkcije.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. Slobodanka says:

  Na prvi pogled može da deluje da nije loše što je bar pripretio, ali nije ni ovo dobro jer može da izazove brutalnu kontrolu kijevskih vlasti nad stanovništvom od Harkova od Odese. Zatim na ovu i slične vesti koliko će Zapad poslati u Ukrajinu još svojih snaga i skupiti još pasa rata. Gerilski rat tj. partizansko ratovanje koliko bi trajalo i koliko bi podstaklo gradjanski rat u kom surovo stradaju i civili i vojnici?! Ne priča ovaj autor o nećemu što je nepoznato, ime Semjon Bogdasarov podseća na poznato ime Semjon Buđoni koji na početku Gradjanskog rata 1918 godine organizovao je snage Crvene konjice u donskom regionu. Nezaboravan je Vasilij Čapajev slavni komandant Crvene armije za vreme ruskog građanskog rata. Posle takvog rata Slovena i svog stanovništva sigurno bi bilo ukupno manje te ako je ikako moguće treba izbeći taj scenario. Odavno se to dešava i ponavlja se da Ukrajina pošto je ukraj ruskog sveta svakog rata dobije najpre dosta stranog vrbovanja zatim prva bude napadnuta, tako je i danas. Nama je to jasno iz primera kako su prošle Krajine-ukrajine srpskog naroda.

 2. A akoM says:

  Dobro je,otkrio je toplu vodu!Loše je jer je u malobrojnoj grupi trezvenih!Ali,možda ima nade!

 3. A akoM says:

  ...nažalost,Ukrajina je tamo gdje jest,i svaki njen radikalizam u bilo kom smjeru,će najviše koštati nju samu!Možda bi bilo za nju bolje da se okrene ekonomskom razvoju i rješenjima,umjesto vojnom,jer bi tako sigurno bolje prošla!

 4. Milan says:

  Žao mi je što opaka igra ubačena je u naše slovensko dvorište. A jasno mi je da za tu nepravdu i takvo stanje najviše je odgovorna kijevska marionetska vrhuška.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *