РУСKИ ВОЈНИK ОГОЛИО ИСТИНУ СА ФРОНТА: Запад Украјини…

RUSKI VOJNIK OGOLIO ISTINU SA FRONTA: Zapad Ukrajini…

19 septembra 2022

Ukrajinske trupe imaju veliku količinu zapadne elektronike, lekova, oružja i hrane, rekao je pripadnik vojno-obaveštajne službe Rusije pod kodnim imenom „Ladan“.

– Imaju ozbiljno snabdevanje sa Zapada, mnogo toga – elektroniku, lekove, proizvode, to im je dobro razvijeno, veoma dobro – objasnio je on. Prema rečima sagovornika agencije, on ništa ne uzima kao trofeje.– Jednom se desilo: ležao je „Džavelin“ (američki prenosivi protivtenkovski raketni sistem), a tip je pokušao da ga podigne. Ispod njega je bilo „iznenađenje“, kao rezultat toga, momak je poginuo. Iz tog razloga se trudim da ništa ne diram. A, tako, video sam ih: poljski jednokratni bacač granata „Komar“ i „Džavelin“. Američku snajpersku pušku sam lično držao u rukama – rekao je izvor.

U pozadini sukoba Rusije i Ukrajine, SAD i njihovi saveznici iz NATO-a nastavljaju da isporučuju oružje Ukrajini. Predsednik Džozef Bajden je potpisao zakon o lend-lizu (zakon o zajmu i najmu), Vašington izdvaja desetine milijardi dolara za vojnu pomoć Kijevu.

Moskva je više puta izjavljivala da snabdevanje zapadnim oružjem samo produžava sukob, a transport naoružanja postaje legitimna meta ruske vojske.

KOMENTARI3 komentara

  1. Rista Bre says:

    Poznato je da Zelenski prodaje Ukrajinu Americi preko Poljske. Poljska je samo posrednik a možda dobije čak i jedno parče Ukrajine za uspešno posredovanje. Lend - liz znači - Mi vama oružje a vi nama Zemlju ukoliko nemate da nam platite drugačije. Onog momenta kada se "liz" ugovor ispuni do kraja, zakonski vlasnik postaje onaj ko je sve svoje obaveze iz ugovora ispunio. Ukrajina može ispuniti svoje obaveze samo teritorijama, jer nema para a nema ni sreće. Znači da u tom ugovoru ima raznih mogućnosti, ali Ukrajina nema ni jednu "raznu mogućnost" osim teritorije. Ono što Rusi uspeju da sačuvaju od ukrajinskih teritorija će biti kolateralna šteta za Zapad. Njima dovoljno i samo pola Ukrajine. Osim udara na Rusiju sa ukrajinskim izlomljenim udovima, Zapad ima i izgledan biznis uspeh u Ukrajini.

  2. Baki says:

    Možda, toga je bilo i biće, al ovako povlačenje nije dobro...

  3. milorad5 says:

    To je poznata činjenica NATO je već ušao u rat protiv rusije i to ne samo sa isporukama oružja što je više nego dovoljno za sukob,nego su sad DIREKTNO vojno umešani,od oslobodjenja mariupolja oni ubacuju trupe u ukrjainu,i od onda se navodno obučavaju ukrajinski rezervisti u poljskoj i britaniji,top su sve čiste porpagande bajke.NATO vojnici,čitave jedinice sa kompletnim naoružanjem i oficiriam su na terenu probučeni u ukrjainske uniforme pod drirektnom komandom pentgona.Jedino što se NEZNA je kako će rusi reagovati,i zato bajden i preti i poziva rusiju da ne koristi nuk.oružje.Realno američki vrh oličen u dvojniku bajdena HOĆE RAT SA RUSIJOM jer im se ozbiljno klima kod kuće i u7 evropi i u engleskoj.Rusi za sada izbegava to i mislim da će sačekati zimu i nestašice energenaa u evropi pre nego što odluči da deluje strateški,što je po mom misšljenju odmeren strateški pristup u odnosu na američku kamarilu i dubokku državu kojoj zaista preti težak slom tamo i opšti haos.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *