РУСКИ ЗВАНИЧНИК ОТКРИО: Срби, не наседајте! ПУТИН ЈЕ ИЗНЕО СВОЈ СТАВ О КОСОВУ И ЕВО ШТА ЈЕ НАЛОЖИО ЛАВРОВУ…

RUSKI ZVANIČNIK OTKRIO: Srbi, ne nasedajte! PUTIN JE IZNEO SVOJ STAV O KOSOVU I EVO ŠTA JE NALOŽIO LAVROVU…

23 marta 2019

Zamenik predsednika donjeg doma ruskog parlamenta Petar Olegovič Tolstoj izjavio je da nije tačno da se ruski predsednik Vladimir Putin saglasio sa nekakvom podelom Kosova.

“Naprotiv, naložio je ruskom Ministarstvu spoljnih poslova da uloži maksimalne napore da se kosovsko pitanje rešava na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN”, rekao je Tolstoj.

On je ocenio da je insistiranje na tome da Srbija po svaku cenu pristane na uslove Zapada kontraproduktivno i da neće doneti rešenje.Smatra i da se zapadne zemlje neće odreći tzv. države Kosovo koju on vidi kao terorističku.

Dodajući da je 1999. godine bio u novinarskom timu koji je građanima Rusije objašnjavao šta se dešava u Jugoslaviji, Tolstoj je istakao i da “svaku uvredu Srbije ili Srba tretira lično”.

On je potvrdio i da ima porodične veze sa Srbijom, zbog čega ga, kako pišu “Novosti”, nazivaju i “srpskim Tolstojem”.

“Moj deda je bio beli oficir koji je 1921. sa svojima došao u Zrenjanin. Otac mi je rođen u Beogradu, gde je odrastao, a porodica se vratila u Rusiju posle Drugog svetskog rata”, rekao je Tolstoj.

 

KOMENTARIJedan komentar

  1. pravda says:

    Petar Olegovic Tolistoj,BOG TE ZIVIJO> Hvala Bogu sto te imamo. Hvala Rusiji sto postoji. Hvala BRATSKOM RUSKOM NARODU. ZIVELA RUSIJA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *