Ruskinja usmrtila libijskog oficira iz osvete za Gadafijevu smrt

Ruskinja usmrtila libijskog oficira iz osvete za Gadafijevu smrt

5 oktobra 2013

416236Jekatarina Ustjužanjinova, koja je 1. oktobra usmrtila oficira vojnog vazduhoplovstva Libije Muhameda Susija i teško ranila njegovu majku, prema informacijama dobijenim od njenih prijatelja prvi put je došla u Libiju preko Tunisa u septembru 2011. Smatra se da je bila vatreni pristalica Muamera Gadafija.

U Rusiji je aktivno podržavala demonstracije protiv rata u Libiji. Kada je za vreme boravka u Libiji u februaru 2012. ostala bez novca, ruske diplomate iz ambasade RF u Tripoliju, prema svedočenju njenih prijatelja, isplatile su njen dug u visini od 2000 dolara za smeštaj u jednom od hotela u Tripoliju i pomogle joj da se vrati u Rusiju.

Međutim, devojka, koja ima zvanje majstora sporta u dizanju tegova, posle nekog vremena se ponovo našla u Libiji kako bi „podržala pukovnika“.

„Potrebno mi je da Muamer Gadafi bude živ. Ako to nije moguće, neka onda živi bar DŽamahirija, radi koje je prolivena njegova krv“ – ovo je citat iz poslednjeg Jekatarininog pisma koje je njena prijateljica u Rusiji primila krajem septembra.

Ustjužanjinova je uhapšena i trenutno se nalazi u zatvoru u Libiji.

Zbog ubistva libijskog oficira 2. oktobra uveče napadnuta je ruska ambasada u Tripoliju. Naoružana grupa je tom prilikom pokušala da uđe na teritoriju ruske ambasade. Ruske diplomate su 3. oktobra hitno evakuisane za Tunis.

(Ruskarec.ru)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *