РУСКО „ОРУЖЈЕ СУДЊЕГ ДАНА“ прети Америци

RUSKO „ORUŽJE SUDNJEG DANA“ preti Americi

13 januara 2019

ZAPADNI mediji, a i neki vojni eksperti, već su ruski podvodni dron „Posejdon“, koji je u fazi završnih testiranja a moći će da nosi i nuklearne bombe snage do dve megatone, nazvali „oružjem Sudnjeg dana“.

Neki čak plasiraju procene da će – detoniranjem nuklearne bombe ispod površine Atlantskog ili Tihog okeana – biti u stanju da izazove moćan cunami sa talasima visine 300 stopa koji bi naneo ogromnu štetu pogotovo američkoj istočnoj obali.Još upozoravaju: „To bi bio pravi Armagedon!“.

Amerikanci i drugi na Zapadu su se dodatno uzbudili nakon što je bilo objavljeno da će „Posejdon“ biti u stanju da pod vodom razvija brzine do 200 kilometara na sat, a i manevrisati pritom – i po dubini i u odnosu na kurs plovidbe. Sve ovo bi ga učinilo neuhvatljivim za sve postojeće podmornice, protivpodmorničke brodove i avione jer bi mogao da zaroni i do 1000 metara ispod vodene površine. .

A zabrinuće se i više.

Upravo je objavljeno da će ruska ratna flota imati četiri specijalizove podmornice za dostavljanje „Posejdona“ – „tamo gde treba“. Dve će biti u sastavu Severne ratne flote, a dve – u sastavu Tihookeanske.

Svaka će nositi po osam dronova „Posejdon“. Što znači: ukupno 32.

To će biti podmornice koje će funkcionisati u režimu „stalnog borbenog dežurstva“ i pritom imati specijalne zadatke.

Pridružiće im se i peta podmornica iste namene: „Habarovsk“ koji se još gradi.

Narednih godina će dronove „Posejdon“ dobiti i veći broj drugih ruskih podmornica. Sve će one radi toga pretrpeti određene modifikacije.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. raikkonen says:

    snaga im se moze povecati i na 200 megatona, a to je 4 puta vise od 'car' bombe koja je bacena 60-tih nad zemljom franca josifa, a zasto samo istocna obala, zapadna je privilegovana!?!?

  2. milorad says:

    hm ovo je rusima jako pametan potez, pola USA snage i industrije plus SAV njihov trgovinski i finansijski sistem zavisi od obalskih gradova kao što je njujork,hjuston ili san francisko.Sa druge strane samo petrograd u rusiji je MOŽDa ranjiv od cunamija.Znači rusija sada može da izvrši PREVENTIVNI i UPOZORAVAJUĆI,ASIMETRIČNI :) udar po USA bez upotrebe direktne nuklearne sile sa svim posledicama (radijacija ) na kopnu.Normalno to je svakako poslednje upozorenje jer USA odgovor bi značio siguran totalni udar.Realno, ne nuklearno uništenje gore pomenutih pomorkih postrojenja bi ekonomsi osakatilo USA, tako da će uskoro oni morati dobro da razmisle kome oni uvode "kazne" i zabranjuju trgovinu, jer da bise uništila pomorska trgovina amerike nije neophodno da se potpapju brodovi i blokiraju pomorske trgovačeke rute, dovoljno je uništiti LUKE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *