РУСКО ПРИЗНАЊЕ О СИРИЈИ које је збунило цео свет!

RUSKO PRIZNANJE O SIRIJI koje je zbunilo ceo svet!

11 maja 2018

Pregovori o isporuci ruskih protivvazdušnih sistema S-300 Siriji se ne vode, izjavio je pomoćnik ruskog predsednika za vojnotehničku saradnju Vladimir Kožin.

„Trenutno ni o kakvim isporukama savremenih sistema protivvazdušne opreme Siriji ne može biti reči“, rekao je on, a prenosi list „Izvestija“.On je ocenio i da sirijska vojska trenutno raspolaže svim neophodnim sistemima koji su joj potrebni.

Prethodno je saopšteno da postoji mogućnost da se pregovori o isporuci ruskih PVO sistema Siriji obnove, i to u svetlu nedavnog bombardovanja koje su izvršile tri zapadne zemlje – SAD, Francuska i Velika Britanija.

S tim u vezi, oglasio se i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, koji je rekao da nakon bombardovanja Sirije, Rusija nema nikakvih moralnih ograničenja kada je reč o isporuci tih sistema Siriji.

KOMENTARI20 komentara

 1. goran says:

  Rusi su monstrumi, omogucavaju Izraelu da unisti Siriju. Najvece sluge cionista ikada. Mislio sam da taj status pripada Amerikancima, ali sada vidim da sam bio u zabludi. Putin je Antihrist. Najlicemerniji sluga cionizma ikada. Pogledajte fotografiju njegovog zeta i sve ce vam biti jasno. Ne dajem link jer mi ga uvek izbrisu.

  • Trifun says:

   UPOZORAVAM Rusiju da ne dozvoli Iranskim nacistima i njihovim glavosecama dzihadistima da je uvuku u jos dublji sukob sa Izraelom!! Sjetite se Celabija u Iraku kako je mamio SAD i zapadne genocidne hijene da napadnu Irak i sruse Sadama kako bi Iran preuzeo onda tu zemlju!! Ne nasjedaj Rusijo na Iranske naciste i njihove dzihadiste!! Antisemiti su isto sto i ustase. Razlike izmedu njih nema. Nema nazad.

   • Miraš says:

    Kartinki Netanьяhu - u prevodu Sličice Netanjahua. Ovo je bio tekst na ruskom sajtu colonelcassad a povodom optužbi Netanjahua kako Iran se sprema da poseduje nuklearno oružje a te optužbe su bile kao dečji crteži tj. nisu bile ozbiljno potkrepljene. Te optužbe Netanjahua poslužile su ubrzo Trampu kao povod da SAD izadje iz sporazuma o nuklearnoj energiji sa Iranom. Sve je namešteno od strane Izraela i SAD da bi se protiv Irana poveo hibridni rat. To što Izrael odavno ima nuklearno naoružanje to nikog ne treba da brine! A njegovo ukazivanje prstom da će možda neko nekad imati to treba da nas zabrinjava. Dovoljno je da ukucate u internet colonelcassad pa ćete pronaći sajt. Ako ne znate ruski jezik pogledajte bar karikaturu na kraju teksta pa ćete shvatiti šta Rusi misle o politici današnjeg Izraela. Veliki Amerikanac nosi poruku "Sprečite novi holokaust" i predaje je manjem zabrinutom čovečuljku koji ustvari predstavlja svet te čak i ima glavu kao globus. Ispred čovečuljka je velika slika nesrećnog paćenika jevreja iz konc logora, ali u vrh slike je ubačena glava sadašnjeg živog Izraelca. Ali on što čovečuljak ne vidi a vidi se sa strane - iza slike ustvari izraelski krupniji vojnik koji spremno čeka da pritisne crveno dugme i ispali raketu na Iran. Dakle karikatura nam poručuje da je slika nesrećnika iz konclogora samo maska za sadašnju zločinačku politiku Izraela prema Iranu.

  • Miraš says:

   Vest u celini jeste najpre zabrinjavajuća jer sa PVO odbranom na nivou 50% presretnutih raketa Sirija će samo primati udarce i gubiti svoju snage i živote svojih ljudi. Vest je i tužna jer Rusija pušta svog saveznika. Siriju da strada klanjajući se Izraelu koji je jedan od sponzora terorizma u Siriji. Dakle ne može više shvatiti ozbiljno ni dosadašnja borba Rusije protiv terorizma. ... Govoreći o jućnim slovenima (Slovce o Slovenima) Fjodor Dostojevski je rekao: "Još dugo, veoma dugo oni neće biti u stanju da priznaju nesebičnost Rusije i njeno veliko, sveto i u svetu nečuveno podizanje barjaka najuzvišenije ideje, jedne od onih ideja koje čoveku omogućavaju da živi i bez kojih se čovečanstvo koči, ukoliko te ideje prestanu da žive u njemu, postaje nakazno i umire u gnojnim ranama i nemoći...O, svakako, Rusija će ipak uvek biti svesna da je centar slovenskog jedinstva upravo ona, da ako Sloveni žive slobodan nacionalni život, to je zato što je to ona to htela i to hoće, i što je ona sve to učinila i stvorila..." _ Eh, Fjodore, taj "barjak najuzvišenije ideje i centar slovenskog jedinstva" bolje da ne znaš na šta je danas spao. Ako Rusija ovako nastavi mi u inostranstvu i pred svetom nećemo ni smeti reći da smo Sloveni.

  • Petar Pavlović says:

   Prostakluk i budalaštine ne zaslužuju komentar.

 2. Miraš says:

  Zašto je efikasnost PVO SAA samo 50% na poslednje udare Izraela, ako Rusija već tvrdi da Sirija ima dovoljno raznih PVO sistema? S-300 ima veći domet - do 150 km za avione. Sirija bi posedovanjem S-300 automatski dobila kontrolu celog neba Libana, ali i dobrog dela neba Izraela. Obadve susedne države su manje površine i još je njihova teritorija izdužena te prilično uska. U tome je problem. Sada dok je Sirija napadnuta isporuka sistema S-300 deluje privlačno, medjutim ako bi imala S-300 Sirija dobija ogromnu prednost te može ubrzo ili kasnije ozbiljno da ugrozi odbranu i Libana a i Izraela. Opasnije je u slučaju Izraela koji je u dugom neprijateljstvu sa Sirijom, em je nuklearna sila, em ima podršku SAD.

  • KUZMAN says:

   Nema ni izbliza trenutno podrsku SAD kao u nazad 20 godina.Izraelu najvecu podrsku daje Rusija.Zato se Izrael sve vise Rusiji okrece.Glavni cionisticki centar je Moskva a ne Njujork ni Vasington kako obicno mnogi misle.

   • Miraš says:

    Da prodajete ili poklanjate S-300 kako bi ste to uradili? Ako su u susedstvu kupca države minijature sa stvarno manjom teritorijom njihovo nebo će biti potpuno zatvoreno! To bi bilo veoma ozbiljno ugrožavanje kao da više nemaju ratnu avijaciju. Sećamo se Mekejna koji je jedno vreme insistirao da se nad Sirijom uvede zona zabranjenog letenja a tako bi SAD mogle sa lakoćom da vojno poraze tu zemlju. I ne samo SAD, nego bilo ko. Nepromišljena prodaja S-300 može da vodi tom istom ali u ovom slučaju nad Libanom, Izraelom i Jordanom. Reč je o nekim normalnim principima prodaje takvog oružja.

   • Miraš says:

    "Israel: Nivo upozorenja na Golanu je upravo vraćen na normalu, skloništa će biti zatvorena i sva upozorenja ukinuta." - Dakle jevrejski civili mogu da izadju iz rupa. Aha, u redu, pretpostavljam da Izrael ne planira da uradi vazdušne udare na Siriju u narednih nekoliko dana. Krvoločni Netanjahu je ovim većim napadom ohrabrio sve terorističke grupe u susednim sirijskim pokrajinama Al-Qunejtra i Dara koje inače odavno podržava Izrael i ostali. Ali ovo je bila tek predigra! Kad se završe operacija SAA u Jarmuk Kampu, u Rastanu i u pustinjskom džepu Badija što će se desiti za nekoliko nedelja biće iznenadjenja i izazova prilikom oslobadjanja ove dve pokrajine na granici sa Izraelom i Jordanom. Inače uz samu granicu sa Izraelom sem "zelenih" terorista postoji i jedan veći džep "crnih" tj. ISIS. Zeleni i crni džihadisti čuvaju Netanjahua, a i Netanjahu čuva njih. Kakva simbioza. E još kad bi nekao prevarili i Putina pa da ih i on čuva sve zajedno.

 3. slobo says:

  Ovi rusi stvarno gledaju samo svoj interes .Mutni su ko Sava u Novembru .Ali sta se moze to oni zovu politika ,a narod to zove cista obmana I prevara .Mlate praznu slamu a djeca ,zene I nemocni zive u paklu dok se oni igraju tudjim zivotima iz luksuzno opremljenih kancelarija .Ma svi su isti samo mlate lovu a jadan narod pati I ispasta ,ali na kraju narod je kriv za sve sto mu se desava .

 4. Miraš says:

  Ne zbunjuje ova izjava iz Rusije. Jasno je iz sledećih podataka. Naprimer od sirijskog grada Daraa na jugozapadu Sirije do Tel Aviva pravolinijski ima 138 km, a do Jerusalima 127 km. Dakle sa S-300 koje bi dobile trajno baš snage SAA Sirija bi odmah imala kontrolu neba severne polovine teritorije Izraela, dakle ne samo sporne Golanske visoravni. Interesantno je da bi imali i kontrolu neba iznad Zapadne obale u kojoj su Palestinci. Dakle samo činjenica o isporuci S-300 Siriji, bez da ona napravi ijedan potez, bila bi baš velika promena strateških vojnih prednosti te tek to bi odmah pokrenulo Izrael na nagle i velike eskalacije sukoba.

 5. Miraš says:

  Ruska vojna baza Hmejmim poseduje S-400 za zaštitu baze i svojih vojnih snaga, a sa radara tog sistema mogu da prenose podatke sirijskoj PVO da bude efikasnija. To bi bilo neko rešenje da kažem privremeno rešenje, a da li to uvek funkcioniše i koliko je efikasno s obzirom na vreme čekanja i očitavanja prijema podataka sa drugog sistema?

 6. Miraš says:

  Nakon agresije SAD, V. Britanije i Francuske na Siriju otvoreno je ovo pitanje hoće li Rusija sirijskoj vojsci isporučiti PVO sisteme S-300. Toga se najviše boji Izrael, jer u tom slučaju izraelska vojna avijacija bila bi paralisana. Nakon tog napada, ruski predsednik Vladimir Putin jete osudio napad, ali nije spomenuo mogućnost isporuke S-300 Siriji, nego samo Sergej Lavrov. “Sada, nakon napada na Siriju, nemamo nikakvih moralnih obaveza. Po mom mišljenju, mi smo imali moralnu obavezu pre deset godina, kada smo obećali da to nećemo učiniti. Poznat je zahtev naših partnera, kada su kao argument naveli da bi to moglo dovesti do destabilizacije situacije u regionu, iako su ovi sistemi čisto odbrambeni. Tada smo ipak poslušali njihove zahteve. Međutim, mi sada više nemamo moralnu obavezu da to ne učinimo”, rekao je Lavrov o isporuci sistema S-300 Siriji. Dakle ovu izjavu treba shvatiti samo kao pretnju-poruku: Ne igrajte se, budite mirni. U Moskvi Netanjahu je onaj koji moli te pretpostavljam da recimo traži garancije da do isporuke S-300 Siriji neće doći, itd. Ali čim se vratio u Izrael nije više miran nego pokreće izrazito agresivne aktivnosti. Rešenje je neko treće rešenje, ali se ne sme gubiti vreme.

 7. Trifun says:

  Ocito da ih je Izrael upozorio o tome da ce to eskalirati situaciju. Rusija mora da uzme u obzir interese Izraela i prijetnje Irana i njihovih hordi glavoseca i narusavanje vojne ravnoteze sto je opravdana prijetnja Izraelu. Bas kao sto je Rusija imala u vidu legitimne interese Turske. Ako se ti interesi budu ignorisali moze doci do direktnog sukoba Izraela i Irana u Siriji ali i izmedu tih drzava. Sto nije nikome u interesu i to se mora izbjeci po svaku cijenu po mom misljenju.

  • Miraš says:

   Horde glavoseča u Siriji podržavao je Izrael i ostali. Dok iranski borci u Siriji borili su se protiv glavoseča ID, a i dan danas kad se povremeno pojave bore se protiv njih. Pronadjite na internetu tekst: AMERI NASTAVLJAJU DA POMAŽU TERORISTE: Dali Izraelcima zeleno svetlo da ubiju Kasema Solejmanija, velikog borca protiv ID! Pravda je objavila. Pogledajte i komentare, naročito one slike o "hrabroj" izraelskoj vojsci kako mokrih tj. upišanih pantalona puze dok navodno osvajaju južni Liban. U borbama za Binte Jbeil southern Lebanon (južni Liban) od 23 jula do 11 avgusta 2006 godine učestvovalo je oko 5.000 izraelskih vojnika i 100-150 domaćih boraca. Izraelci su izgubili.

 8. Miraš says:

  Ili da Rusija tamo na Blikom istoku svima redom proda S-300 i tako lepo zaradi, a zatim bi države na Bliskom istoku poskidale jedni drugima avijaciju i onda bi morali da budu mirni. Naravno šalim se.

 9. M says:

  Dosad nije srušen nijedan avion USA-Izrael-Zapada!

  • Miraš says:

   10.02.2018. Otvoreni sukob Sirije i Izraela, oboren F-16 - izraelski.

 10. Dusan says:

  Kao i ranije sam govorio o lazima i SAD uvek kada namerava da napadne neku drzavu lazu da svet uvere da njihova akcija opravdana tako je bilo i sad sa Sirijom oko hemiskog oruzija.Eto uradili su bomb.i sad vise ne spominju hemisko oruzije i tako ce sad napasti Iran da razvija atomsku bombu i traze opravdanje za bomba.Irana posto izadju iz programa.isto su to radili i SRBIJI PRED BOMB.MARKALE RACAK SVE SU IZMISLILI.

 11. Flufi says:

  Uvazeno drustvo komentatora!!! Zelim kao i vi da nesto prododam ovoj temi ako neki zeli da cita. Zalosno je da se veliki igraju malim narodima, ali to je bilo i uvek ce ostati. Pored licne pozitivne nastrojenosti prema rusiji ja isto kao i miras i goran nevidim neku logiku zasto se komplentno nebo sirije nezatvara? Zapadni politicari kao i generali su svesni mogucnosti ruskog PVO. Mozda nama nije jasno da nesto vidimo sto je ostavljeno samo za one koji znaju zasto se takva situacija stvara kakva jeste. Sto kod nas stari ljudi kazu da izvinete ;J..e lud zbunjenog; Ja posmatram kroz drugi nacin tu sliku. Opet kazem nema ljubavi prema drzavama ima interes. Tako se i Kurva nemoze zaljubiti u musteriju koja joj ostavlja lovu. Isto i Rusi I Ameri. Nemogu oni da vole Siriju. Rusi gledaju da Ameri nenaprave gasovod iz emirata i dalje rusi gledaju da obezbede sebi sugurno trziste u zapadnoj evropi koji su sigurni kupci gasa. Tako da Saudijska Arabija i Azerbejdzan nedodju na evropsko trziste. Dalje se mora gledati odavde samo neznam sta je sledece. Cena nafte je trenutno OK. za Russe i sve proizvodjace. A i za Amere jer ipak jos 56% sve nafte se jos odvija u $.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *