РУСКО САОПШТЕЊЕ ШОКИРАЛО ЦЕО СВЕТ: Венецуела није тражила војну помоћ – Венецуела није Сирија! ЕВО КАКО ЖИВИ НАРОД И КАКВЕ СУ ЦЕНЕ

RUSKO SAOPŠTENJE ŠOKIRALO CEO SVET: Venecuela nije tražila vojnu pomoć – Venecuela nije Sirija! EVO KAKO ŽIVI NAROD I KAKVE SU CENE

11 februara 2019

VLADA Venecuele nije od Rusije tražila vojnu pomoć – izjavio je direktor departmana za Latinsku Ameriku u Ministarstvu inostranih poslova RF Aleksandar Šćetinjin.

Na novinarsko podsećanje da je sirijski predsednik, bašar Asad, takvu pomoć od Moskve zatražio, Šćetinjin je rekao:

„Poređenje Sirije i Venecuele nije korektno. Ako proanalizirate situaciju, biće vam jasno da među njima postoji velika razlika“.Šćetinjin je poziv SAD  venecuelanskim oficirima da pređu na stranu opozicionara Huana Guaida, koji se uz američki blagoslov samoproglasio za vd šefa države, nazvao direktnim i grubim mešanjem Vašingtona u unutrašnje stvari Venecuele:

„Kao što je već rekao ministar Lavrov, Milerova komisija, koja se bavi navodnim mešanjem Rusije u izbore u SAD, odmara se, a za to vreme se Vašington upustio u nečuveno mešanje u unutrašnje stvari Venecuele. Imam u vidu direktno obraćanje armiji Venecuele da se okrene protiv sopstvene vlasti“.

Bela kuća je prethodno saopštila da vlasti SAD održavaju kontakte sa celim nizom venecuelanskih visokih oficira radi svrgavanja vlasti u Karakasu,

Dvojica-trojica su već objavila da podržavaju Guaida, ali je to – bar zasad – mizeran broj. Kako će se narednih dana i nedelja držati većina venecuelanskih generala i drugih oficira?

Mnogi će, već sada je izvesno, ostati na strani Madura jer ih je Čavezov socijalizam društveno uzdigao i njemu sve duguju.

A i „milisianos“ – pripadnici dobrovoljačkih „narodnih odrfeda“ –  mahom potiču iz siromašnih porodica koje od „Čavezovog socijalizma“ žive sa problemima, ali sasvim snošljivo.

Stanove – najčešće sa tri prostorije – dobijaju bezmalo besplatno (rata kredita nije ni pola dolara mesečno).

Država im dva puta mesečno  obezbeđuje (po čalnu porodice) po kilogram kukuruznog brašna, kilogram i po pšeničnog, dva litra zejtina, dva kilograma pirinča, četiri konzerve ribe, dva kilograma pasulja, pakovanje mleka u prahu…

Sve to ih košta 135 bolivara – manje od tri dinara!

Komunalne usluge (voda, struja, gas…) – koštaju ih dinar-dva- više.

Toliko košta i pun rezervoar benzina (60 litara). Na pumpama.

Lekarski pregledi i operacije su potpuno besplatni. jedino što u zemlji – zbog američkih sankcija i ekonomske blokade – ima problema sa snabdevanjem lekovima.

U Venecueli radi oko 2.000 kubanskih lekara, a Karakas njihovoj zemlji daje jeftino naftu.

U Venecueli postoji preko 16.000 državnih prodavnica Mercal u kojima se cene godinama nisu menjale.

Svašta se može kupiti, ali se kupci unapred moraju najaviti i dobiti broj za kupovinu.

U Venecueli postoji i 6.000 kuhinja u kojima svako može dobiti taenjir tople supe za manje od jednog dinara.

KOMENTARI6 komentara

 1. Zoran says:

  Ma jeftino, super zivi.:)

 2. DonDon says:

  Rusija bi morala da posalje humanitarnu pomoc cisto kao kontru ovoj koju najavljuju amerikanci. Verujem da bi citav niz drzava sledio ruski primer i jasno se stavilo na znanje SAD da nema sanse da ce im proci revolucija ko u ukrajini.

 3. Velika Metla says:

  Ništa onda.......,neka se sami brane! U svakom slučaju im želim uspeh i pobedu!

 4. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Sve džaba. I onda usporedi sa "bogatom" EUropom pa ti vidi gde je bolje.

 5. Miraš says:

  Nakon 7-8 dana uglavnom ružnih vesti o teških pretnjama upućenim Venecueli bilo je upadljivo baš to da VENECUELA NE TRAŽI VOJNU POMOĆ. Zašto? Zato što joj vojna pomoć nije potrebna. "Vojna pomoć" odavno je prisutna u Venecueli u vidu najsavremenijeg naoružanja koje su ranije nabavili za njihovu vojsku.

 6. Hauk says:

  oni su se prebobali, već sad pobedili kad decenije teške izolacije ,blokada i sankcija nisu uspele da im slome duh idostojanstvo.Zapadni budjavi čovek kapitulira kad padne jača kiša, nestane interneta ili dune promaja (mislim tornado). Kad počne trebljenje prebobani će pobediti budjave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *