РУСКО УПОЗОРЕЊЕ СВИМ НЕПРИЈАТЕЉИМА: Не качите се са Русијом, ИМАМО ОРУЖЈЕ ЗА МАСОВНО УНИШТЕЊЕ!

RUSKO UPOZORENJE SVIM NEPRIJATELJIMA: Ne kačite se sa Rusijom, IMAMO ORUŽJE ZA MASOVNO UNIŠTENJE!

21 februara 2019

Rusko Ministarstvo odbrane je uspešno završilo fazu praktičnog testiranja bespilotnog podvodnog aparata na nuklearni pogon “Posejdon”. Sledeći koraci su njegova serijska proizvodnja i uvođenje u oružani sastav ruske vojske.

Uspešno su realizovana poligonska ispitivanja bespilotnog podvodnog aparata na nuklearni pogon “Posejdon”. Posada na podmornici-nosaču koja će nositi “Posejdon” takođe je završila ciklus obuke, rekao je Šojgu.U nastavku svog izlaganja ministar odbrane je rekao da će prvi raketni puk opremljen novim sistemima “Avangard” ući u opeartivno borbeno dežurstvo već do kraja ove godine.

Radovi na pripremi infrastrukture raketnog sastava iz Orenburške oblasti, koja treba da dobije komplet puka raketnog sistema “Avangard”, u ovom trenutku se nalaze u punom zamahu. U decembru bi ovaj puk trebalo da postane potpuno operativan, naglasio je ruski ministar odbrane.

Ministar Šojgu je osim toga rekao da je Ministarstvo odbrane pristupilo ka sledećoj fazi ispitivanja ruske interkontinentalne balističke rakete “Sarmat”, prenosi ruski internet portal Vzgljad.

Prema rečima ministra, preoružavanje Oružanih snaga Rusije neće izaći iz okvira vojnog budžeta koji je predviđen za ovu godinu. Takođe nema planova o započinjanju nove globalne trke u naoružanju.

Šojgu je podsetio da svi u svetu znaju da su razvoj i proizvodnja ruskih sistema stotinak puta jeftiniji od, recimo, zapadnih oblika naoružanja koji se proizvode kako bi im parirali. To se prvenstveno odnosi na sisteme protivraketne odbrane, ali i na ostale oblike naoružanja.

“Najvažnija prednost naših najnovijih sistema naoružanja je nedostižna efikasnost”, kategorično je naglasio ruski ministar odbrane.

Oružje apokalipse

Radi se o bespilotnom nuklearnom torpedu interkontinentalnog dometa, koji može u hodu da menja putanju svog kretanja. Prema zapadnim obaveštajnim izvorima, ovi podvodni aparati će biti opremljeni termonuklearnim oružjem.

Naime, prostor za korisni teret (bojevu glavu) će imati dužinu od 6,5 metara. Prema navodima američke obaveštajne službe, ovako veliki prostor je zapreminski dovoljan da se u njega može smestiti bojeva glava snage 100-150 megatona TNT-a.

Specijalno projektovani nuklearni reaktor i konstrukcija dron-torpeda “Posejdon” će mu osigurati izvanredne performanse (neograničen domet, maksimalnu podvodnu brzinu i do 200 km/h, sposobnost kretanja na dubini i do 1000 metara).

Nedavno su ruski izvori izneli podatak da će strateški nuklearni podvodni dron-torpedo nositi bojevu glavu snage 2 megatone. Osim nuklearne bojeve glave, on će moći da nosi i konvencionalnu bojevu glavu, što je ipak malo verovatno, s obzirom na cenu jednog ovakvog diva koja svakako nije mala za operacije na operativno-taktičkom planu.

(hr.rbth.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    nacisti američki su optužili,lažno naravno,Irak i Libiju da imaju oružje za masovno uništenje i zato su napali Irak i Libiju,a sada im Rusi javno govore da imaju takvo oružje,pa se nadam da će kaubojske "junačine" napasti Rusiju,kad su već Irak i Libiju zbog istog razloga! Ajde "junačine" kaubojske,evo vas Rusija direktno izaziva,i kaže da ima oružje za masovno uništenje! Ajde,ajde,junaci ste vi,možete vi to!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *