RUSKO VOJNO ČUDO: Lovac T-50 petnaest puta neprimetniji od Su-27

RUSKO VOJNO ČUDO: Lovac T-50 petnaest puta neprimetniji od Su-27

14 januara 2014

Sukhoi_T-50_BeltyukovTvorcima lovca pete generacije T-50 (perspektivnog avio-kompleksa frontovske avijacije – PAK FA) pošlo je za rukom da višestruko smanje vidljivost ovog aviona za radare u poređenju sa već postojećim modelima u naoružanju ruske vojske.

Površina radarskog preseka PRP (mera detektovanja objekta radarom) kod T-50 smanjena je do prosečne vrednosti u opsegu od 0,1 do 1 kvadratnog metra. Poređenja radi PRP lovca Su-27 iznosi između 10 i 15 kvadratnih metara.

PRP američkog lovca pete generacije F-22 iznosi između 0,3 i 0,4 kvadratna metra.

Prvi T-50, kako se očekuje, stupi će u naoružanje 2016. godine.

Lovačko-bombarderski avion Su-25SM sada može da gađa i do 4 cilja istovremeno

Krajem decembra uspešno je završeno testiranje u okviru primopredaje ruskog lovačko-bombarderskog aviona Su-25SM, javio je u subotu izvor u odbrambenoj industriji Rusije.

Prema njegovim rečima tokom test letova proverena su nova sredstva za gađanje ciljeva i kompleks za radioelektronsku borbu Vitebsk-25, koji obezbeđuje gušenje signala radioelektronskih uređaja kopnenih kompleksa PVO i ciljeva u vazduhu.

Lovačko-bombarderski avioni Su-25 sada mogu da gađaju i do četiri kopnena cilja istovremeno. Modernizovano je oko 80 aviona ruskog ratnog vazduhoplovstva.

Postoji mogućnost da Indonezija kupi nove ruske lovce

Ministarstvo odbrane Indonezije planira da zameni, iz naoružanja izbačene, zastarele lovce F-5 Tiger borbenim vozilima najnovije generacije i razmatra mogućnost kupovine aviona Su-35 u Ruskoj Federaciji. Radi se o kupovini 16 lovaca – kompletne eskadrile.

Indonezija je 2003. godine u Rusiji prvo kupila lovce Sun, a u avgustu 2007. godine dve strane su sklopile novi ugovor o isporuci još 6 ovih aviona. Tokom ispunjenja trećeg ugovora koji je potpisan 2011. godine indonežanske vazduhoplovne snage su dobile po dva aviona u februaru, maju i septembru dva.

(Glas Rusije)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *