РУСИ „СКЕНИРАЛИ“ ВУЧИЋЕВ ГОВОР: Ево шта је рекао о Русији и НАТО пакту!

RUSI „SKENIRALI“ VUČIĆEV GOVOR: Evo šta je rekao o Rusiji i NATO paktu!

31 maja 2017

Ruska državna agencija TASS osvrnula se na smenu na čelu države Srbije uz fokus na detalje govora novog predsednika Aleksandra Vučića.

Kako se navodi na početku teksta, Vučić je rekao da će „Srbija uvek održavati prijateljske odnose sa Rusijom, uprkos spoljnim pritiscima“.

– Proteklih godina, uspeli smo da postignemo mnogo u odnosima i sa ruskim narodom i sa njihovim liderima – rekao je Vučić i dodao da će razvijati prijateljske odnose i sa Kinom, ističe TASS.

U nastavku teksta, ruska agencija ističe da je Vučić u svom govoru posle zakletve rekao da je Srbija odlučna u tome da nastavi sa politikom vojne neutralnosti.

– Ne želimo da ulazimo u vojne paktove i alijanse. Želimo da imamo sopstvenu vojsku, dovoljno jaku da se odbranimo. Mi ćemo nastaviti sa politikom nezavisnosti, kao i da održavamo odnose sa partnerima – prenosi TASS Vučićeve reči.

Takođe, agencija dodaje da je i dan pre stupanja na novu dužnost bivši premijer rekao da Srbija nema nameru da ulazi u NATO, da investira u novu vojnu opremu i kupuje od Rusije, ali da je istovremeno „istakao važnost evropskog puta za Srbiju“.

KOMENTARI4 komentara

 1. milan says:

  Eeeee, Srbijo dobro si tko te vodi.

 2. DUSKO says:

  Srbija je dana od kad je ovaj postao predsenik derfinitivno bolesna zemlja ! Dok je Srbija najsiromasnija zemlja u Evropi siromasnija od mnogih africkih drzava, danas po ceo dan na svim medijima i tv kanalima po ceo dan Aleksandar Vucic ! Postoje uslovi da pored njega svi ne samo budemo siromasni budemo i ludi !!!

 3. HRVACKO SVINJAREVO says:

  pa to je NEMOGUĆA politika jer da bi se ušlo u eu mora se pre toga ući u nato, to svako zna. Prema tome on nešto kuva, ja se nadam da se baš natou čorba neće svideti.

 4. Beli Orao says:

  Hheeeeeeeeee, jeste kakav premijer - predsednik takva i država a bogami i dobrim delom se i narod pokvario ,postao je buđav ,lažljiv,prevarant,zloban,zavidnički,ljubomoran,kradljiv ,jednom riječi bez obraza i poštenja 90% ,deset posto je ostao još stari i ne pokvareni ! Malo - premalo brate mili !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *