РУСОФОБ: Јелена Милић позива Србију да прекине договоре са Русијом!

RUSOFOB: Jelena Milić poziva Srbiju da prekine dogovore sa Rusijom!

31 oktobra 2015

jelena-milic 576565Centar za evroatlantske studije (CEAS) pozvao je danas srpsku delegaciju koja je u poseti Moskvi da ne sklapa ugovore kojima će se kršiti ekonomske sankcije koje je međunarodna zajednica uvela Rusiji ili kojima bi Srbija profitirala na uštrb strana koje sprovode sankcije.

– Ovakav ishod bi zasigurno otežao inako komplikovanu poziciju koju Srbija ima sa EU u vezi sa ispunjavanjem uslova za početak pregovora o poglavlju 31- Zajednička spoljna i bezbednosna politika –  smatraju u toj organizaciji.

CEAS u saopštenju dodaje da je za Srbiju bolje da se to poglavlje otvori što pre, jer i u njemu ima puno izazova za koje će trebati vreme da se prevaziđu i usaglase.

Iz te organizacije kažu i da se tokom proteklih meseci vodila oštra „anti-EU retorika“, a kao primer navodi obraćanje ministra spoljnih poslova Ivice Dačića komesaru za pregovore Johvanesu Hanu, posle njegove „legitimne“ opaske o tome da je upitno što Srbija učestvuje u vojnoj vežbi sa Rusijom i Belorusijom.

– Stiče se utisak da Dačić neretko deluje u spoljnoj politici kao da mu je primarni cilj da ne nanese štetu Rusiji, što nije u skladu sa srpskom neutralnošću. Ni antievropske i anticivilizacijske izjave predsednika Nikolića i ministra Vulina oko eventualnog prijema Kosova u UNESCO, iako date u složenim okolnostima, njima ne mogu biti opravdane –  smatraju u CEAS.

KOMENTARI9 komentara

 1. miroslav says:

  Mozemo da sklapamo ugovore kakve hocemo.Nismo clan eu niti cemo biti.Ali Vucic?

 2. Skaka 61 says:

  Ko zana koliko para prima ova rošula mesečno, da bi jedanput mesečno pojela burek, ili prolupala neku ....ma šta reći. Fukara.

 3. Sava says:

  Ista ste vi fukara izdajnicka i jedni i drugi, samo jedne placaju Ameri a druge Rusi.

 4. Mila says:

  @Sava, u pravu si,jedni placaju bombama a jedni postuju medunarodne sporazume i dogovore. A,eto fukara si i ti.

 5. poslednji mohikanac says:

  Kurvetina fasisticka.

 6. Radovan says:

  Tako je Milo.Ona tifusarka,EU,NATO,i ostala bagra koja ne poznaje ljudske vrednosti,vec kroz fasljivi dolar laje kao kuce iza plota,je prodala sve sto se moglo prodati.Takvi su nam dosli glave i u drugom svetskom,i posle njega,a za ovo suludo vreme najveca odgovornost lezi na drzavnoj anarhiji.

 7. MickoNY says:

  Pusikarovicka,Jelena,zadenuta na to mesto, nekakve direktorke nekakvog centra (CEAS ),moraće uskoro da menja posao, jer rezultata nema,a neće ih ni biti,za agitaciju u NATO, a protiv Rusije. Nestani iz naših života nakazo.

 8. stanko says:

  Neka je razbucaju NATO vojnici za dorucak. Valjda ce joj biti dosta. Ja ispred sebe vidim neispunjenu zenu, razocaranu privatnim zivotom, pa je svu energiju i gorcinu usmerila prema narodu serbskom, ne bi li makar kao NATO lobista opravdala ocekivanja njenih mentora. Sad ovako porazena neuspehom svojim beci oci koje seju mrznju na nas.

 9. NEBOJSA says:

  Mozda ce i ona jednog dana, kao i drugi, primiti ministra inostranih poslova Austrije Kurca, pa ce biti srecnog izraza lica...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *