RUSOFOB KARL BILT: Igor Strelkov činio zločine u Bosni

RUSOFOB KARL BILT: Igor Strelkov činio zločine u Bosni

27 jula 2014

Carl-Bildt-looking-at-his-fingersKarl Bilt, švedski šef diplomatije, vrlo često se bavi Rusijom, Putinom i istokom Ukrajine, na svom Tviteru profilu je optužio komandanta snaga odbrane Novorusije, Igora Strelkova, da je počinio ratne zločine u Bosni, ne navodeći pri tom nikakve dokaze.

„Jedan od ključnih ruskih komandanata u Istočnoj Ukrajini je evidentno uzeo učešća i u zločinima sprovođenim u Bosni 1992. godine.“ – kaže Bilt na Tviteru objavljujući tekst Internešnl Biznis Tajmsa koji se bavi ratnim dešavanjima u Višegradu i ulogom Igora Strelkova u ratu u Bosni i Hercegovini.

Ovaj portal navodi da je u Višegradu pobijeno 3000 muslimana dajući jednostrani prikaz ratnih dešavanja u Višegradu – gradu koji je poznat po tome što su Srbe razapinjali na krstove i puštali da plutaju niz reku Drinu, što navodno ne spominje ovaj američki portal.

Američki portal ne navodi nikakva konkretna saznanja o navodnim zločinima Igora Strelkova, već samo piše o tome da je Strelkov bio dobrovoljac koji se borio za srpski narod, što je tačna informacija.

Portal navodi da je Strelkov bio dobrovoljac u Prvoj kozačkoj diviziji u Višegradu, a da je zatim jedno vreme proveo i u Sarajevu.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Spasoje says:

    Ovog vucibatinu ne treba ni slušati ni čitati njegove laži i bljuvotinje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *