РУСОФОБ, КАРЛ БИЛТ УПОЗОРАВА: Блокирање руске војске у Молдавији довешће до сукоба већих размера

RUSOFOB, KARL BILT UPOZORAVA: Blokiranje ruske vojske u Moldaviji dovešće do sukoba većih razmera

1 juna 2015

karl-bilt(1) 435Ruska vojska u pokrajini Pridnestrovlje, u Moldaviji, blokirana je i onemogućeno joj je snabdevanje namirnicama.

Ovu informaciju je plasirao bivši švedski šef diplomatije, Karl Bilt. On piše na Tviteru o ovome i poziva svoje pratioce da prate dešavanja u vezi tog pitanja.

„Ukrajina je to uradila.“ – piše Bilt na Tviteru.

Podsećamo, vojska Ruske Federacije je prisutna u ovoj oblasti koja je praktično nezavisna od Moldavije i zapadni lideri optužuju Rusiju da je nelegalno vojno prisutna u Moldaviji. Pridnestrovlje je 1990. godine proglasilo nezavisnost, a zvanična Moldavija je ne priznaje i smatra je autonomnom teritorijom sa specijalnim statusom.

Ukoliko se ova informacija pokaže istinitom, može doći do incidenta ili sukoba većih razmera.

Mnogi analitičari tvrde da će američka strategija u odnosu na Rusiju biti otvaranje više frontova i sukoba manjeg intenziteta sa ciljem postepenog slabljenja Rusije, odnosno, izazivanja negativnih raspoloženja građana Rusije prema sadašnjoj vlasti koju predvodi Vladimir Putin. Konačan cilj takve strategije je slom Rusije i svrgavanje Putina sa vlasti.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. zeljko says:

    Tesko da ce rusija sama ratovati na paradi su bili kinezi moguce je i da njihove jednice budu u moldaviji ako nato se ukljuci indirektno kao u ukrajini.rat u ukrajini su rusi dobili u gruziji takoder a dobit ce i u moldaviji jer rusi imaju novu tehniku i jedinice tako da bih lakse zauzeli teritorij

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *