RUSOFOB SE IZJASNIO: Bžežinski ima novi plan za Ukrajinu

RUSOFOB SE IZJASNIO: Bžežinski ima novi plan za Ukrajinu

22 maja 2014

Zbignjev Bzezinski 9282Jedan od najuticajnijih američkih geopolitičara i najvećih rusofoba – Zbignjev Bžežinski koji je bio pomoćnik Džimija Kartera za nacionalnu bezbednost – javno je sugerisao Baraku Obami da sa Rusijom povede tajne pregovore o Ukrajini.

Učinio je to u intervjuu francuskom „Ekspresu”, a pri tom je rekao:

„Zalažem se za tajne pregovore čiji bi cilj bio sporazum sličan onima koji su u prošlosti omogućili da se nađe rešenje za Finsku i Austriju”.

Bžežinski se izjasnio protiv ulaska Ukrajine u NATO, naglasivši da je značajan deo njenog stanovništva protiv toga i da bi Rusija to doživela ko „strateški izazov”.

On Ukrajinu u budućnosti vidi kao evropsku zemlju koja bi mogla da istovremeno ima ekonomske veze i sa Evroazijskim savezom na čijem formiranju rade Rusija, Belorusija i Kazahstan.

Ovakva „ukrajinska platforma” Bžežinskog navodi na zaključak da on strateškim prioritetom u ovom trenutku smatra održavanje državnog okvira te zemlje po svaku cenu.

KOMENTARI5 komentara

 1. Danko B. Marin says:

  Amerski vicevi prepuni "glupih Poljaka" , a Zbignjev im ....

 2. Vera Nastasovic says:

  Čoveče vreme ti je da ideš Bogu na istinu! Ostavi se više krojenja svetskog poretka, to će da preuzme neko mlađi od tebe. Ti si do sada dosta upropastio, više nam ne treba.

 3. mladen says:

  zove te onaj gore na kafu ,pali

 4. jugoslav mitic says:

  fuck you,skotino

 5. Nebojsa says:

  Vrlo providno! Pošto sledi cepanje Ukrajine i to njenog istočnog i bogatijeg dela, daj sad da se spase šta se spasti može. Majvažnije je da se nepravi granica prema Rusiji, a onda će već vremenom izmeniti nacionalni sastav stanovništva, promenaiti veru i načiniti od ukrajinaxa unijate koji će kao poslušni robovi iskrvariti za zapadne gospodare. Još juće je ovaj jevrejin poljskog porekla govorio da sad treba slomiti pravoslavlje. Otud ne čudi ova izjava da treba sačuvati Ukrajinu. Mrvljenje pravoslavnog prostora se nastavlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *