Ружа Томашић на разговору у полицији због говора мржње

Ruža Tomašić na razgovoru u policiji zbog govora mržnje

31 maja 2015

Ruza-Tomasic-kontra-svog-kluba-ECR-a-daje-glas-za-JunckeraPoslanica Hrvatske konzervativne stranke u Evropskom parlamentu Ruža Tomašić saslušana je u policiji zbog navodnog govora mržnje, objavljeno je danas na Fejsbuk profilu njene stranke.

Tomašićeva je u saopštenju napisala: „Dragi moji, juče sam bila na informativnom razgovoru zbog navodnog govora mržnje na kojem sam morala da objasnim gde sam i pod kojim uslovima izrekla moj odgovor srpskom ministru (Aleksandru) Vulinu“, preneo je portal Indeks.hr.

Tomašićeva je početkom maja izazvala buru reakcija zbog izjave kojom je odgovorila srpskom ministru rada Aleksandru Vulinu, koji je Hrvatskoj poručio da Srbiji ne deli lekcije, nego da pogleda u sopstveno dvorište i procesuira ratne zločine.

Na njegovu izjavu su stigle oštre reakcije iz čitave Hrvatske, ali je Ruža Tomašić svojom izjavom otišla najdalje, izjavivši: „Neka oni mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo da čistimo svoje dvorište, imaće oni još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati da idu u Srbiju. Oni drže ovu državu za blagajnu i samoposlugu, a ništa joj ne daju“.

Hrvatska političarka je danas komentarisala: „Sada je naša policija bolje informisana o tom ‘slučaju’, čak i bolje od mnogih novinara koji se nisu potrudili da javnosti daju punu informaciju nego su moju izjavu preneli jednostrano, izvan konteksta i sa svojim zlonamernim tumačenjima. Nekad ti je sudila partija, a danas to rade novinari, takođe bez mogućnosti odbrane“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *