Ruža Tomašić napustila stranku, jer nisu dovoljno ustaše

Ruža Tomašić napustila stranku, jer nisu dovoljno ustaše

3 novembra 2014

Ruza_Tomasic_tportal_409873033Evroparlamentarka Ruža Tomašić podnela je danas neopozivu ostavku na mesto predsednice Hrvatske stranke prava Ante Starčević (HSP AS) i istupila iz članstva partije za čiji vrh kaže da nije prepoznao potrebu da stane u odbranu nacionalnih, umesto uskih stranačkih interesa kada je u pitanju promena izbornog zakonodavstva.

 Tomašić u obrazloženju odluke navodi da su „neki visoki zvaničnici stranke“ otišli toliko daleko i svesno kršili Statut i odluke Predsedništva HSP AS-a u odbrani dosadašnjeg „poražavajućeg“ stanja u kojem partitokratija dominira nad demokratijom.

„S obzirom da tela stranke nisu preduzela ništa da se takvo ponašanje sankcioniše u skladu sa Statutom, pa su na taj način ostavila prostora za otvoreni unutarstranački sukob, odlučila sam da poštedim stranku novih podela i napustim je jer se pretvorila u nešto što nisam želela“, objašnjava Tomašić.

Naglašava, takođe, da ne može ostati na čelu stranke koja svoje interese vidi izvan interesa hrvatskog naroda, jer smatra da istinska patriotska stranka svrhu svog postojanja može da ostvari samo kroz odbranu nacionalnih interesa, prenosi Hina.

Tomašić podseća i na to da su političke stranke sredstvo, a ne cilj.

„Krajnji cilj svih nas uključenih u politički život Hrvatske trebalo bi da bude blagostanje za naš narod. Zato sam u ovom trenutku odlučnija nego ikada u nastojanju da po svaku cenu zaštitim interese našeg naroda i države u Evropskom parlamentu“, poručila je dosadašnji lider „pravaša“.

Izrazila je nadu da će nen odlazak brojnim „čestitim patriotama“ u stranci ukazati na dubinu krize u HSP AS-u i da će se, konačno, uključiti u proces reformisanja stranke, što je kao „uvereni demokrata“ uvek zagovarala.

Tomašić kaže da veruje i da će oni članovi, koji su je prozivali i smatrali „kamenom spoticanja“ u procesu ujedinjenja pravaštva, iskoristiti njen odlazak i preduzeti odlučne korake u ukrupnjavanju te politčke opcije i prilagođavanju modernim vremenima.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *