С-300 „ЛУПА ПАЦКЕ“ ИЗРАЕЛЦИМА: Сирија одбила израелски напад

S-300 „LUPA PACKE“ IZRAELCIMA: Sirija odbila izraelski napad

9 decembra 2018

Sirijska protivvazdušna odbrana (PVO) odbila je napad u okolini Damaska, saopštila je sirijska državna televizija.

„Naša protivvazdušna odbrana odbila je nekoliko ciljeva na području međunarodnog aerodroma u Damasku, južno od grada“, saopštila je televizija „Ihbarija“.Televizija „Majadin“ javila je da su snage sirijske protivvazdušne odbrane pogodile „neprijateljske vazdušne mete“ u blizini aerodroma južno od glavnog grada.

Sirijska vojska više puta je upotrebljavala PVO kako bi odbila različite napade. Poslednji put protivvazdušna  odbrana  je korišćena kako bi se oborilo nekoliko meta 29. novembra.

Tada je saopšteno da je sirijska vojska oborila izraelski avion, ali ta informacija nije potvrđena.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. Deda Micko says:

  Znaci, Izraelci mogu da gadjaju i dalje, to nije sporno niti vredno ikakvog komentara od strane Putina. Care Putko, izraelska lutko.

  • Miraš says:

   Već su demantovali te ispada da nije bilo nikakvog napada na Damask. Sirijska državna televizija „Ihbarija“ saopštila je ranije večeras da je sirijska PVO odbila napad u okolini Damaska. Međutim, kasnije je televizija, pozivajući se na sirijsku novinsku agenciju SANA, demantovala vesti o odbijanju napada na aerodrom Damaska.

 2. A akoM says:

  Za mirnog cara Putina obrana Rusije je rutina! 😋

 3. Budi Bog s nama says:

  Nešto se ipak događalo, jer se ne bi aktivirali s300 sami po sebi. Izraelci isprobavaju kako to uopšte radi, vero vatno šalju neke dronove iz amerike da im potroše ove rakete, pa ako je moguće onda da naprave neku štetu, štetočine jedne, ali i jako lukave štetočine. Verovatno će konačno Putin prekriti čitavo nebo Sirije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *