С-400 пообарали ракете које су летеле преко 2000 километара на сат

S-400 poobarali rakete koje su letele preko 2000 kilometara na sat

24 avgusta 2019

ZENITNI raketni sistemi S-400 oborili su iznad vojnog poligona Ašuluk v Astrahanskoj oblasti RF više od osam meta koje su letele brzinom većom od 2000 kilometara na sat.

Kako je saopštio ruski Zapadni vojni okrug, te mete su imitirale protivničke krstareće rakete.Još je otkrio i precizirao:

„Posade S-400 uspešno su odbile raketni udar uslovnog protivnika čije su krstareće rakete `glumile` naše nadzvučne rakete-mete `Favorit` koje razvijaju iste brzine i imaju iste manevarske sposobnosti kao savremene krstareće rakete“.

Svih osam „Favorita“ je oboreno, ali nije navedeno koliko raketa S-400 je za to bilo potrebno. Drugim rečima: da li je bilo – osam sa osam ili…

Raketni udar protivničke avijacije S-400 su na Ašuluku odbijali bez realnog lansiranja raketa. Samo „elektronskom paljbom“.

Ruski raketaši će se sa Ašaluka „kombinovanim maršem“ vratiti u svoju bazu u lenjingradfskoj oblasti. A to znači da ne naizmenično ići pešice i koristiti prevoz…

KOMENTARI2 komentara

  1. A akoM says:

    Ali,USA ima i novu"nevidljivu"seriju krstarećih raketa koje su nedavno na Blistoku sve do jedne probile odbranu i uništile ciljeve!?!To bi i Rusi trebali raditi s svojim krstarećih raketama,pogotovo novim atomski progonjenim!Ako nije su uspjeli ukrasti tu tehnologiju od USA kao dosad,a ono izmisliti svoj adekvatni pandan,još k tome i elektronski odporan,i metnuti na Rusku hiperbrzinu!Jer sve lošije od toga u zraku,danas je samo leteća kanta za napucavanje!

  2. vojislav says:

    Zasto da kradu od amera kad je najmodrenije sto trenutno ameri imaju ,10 god. iza ruske tehnologije bar što se tiče PRO/PVO,pa ameri kopaju inrukama i nogama da ukradu hiperzvucnu tehnologiju i proucavaju 20god. stare ukrainske s300 sisteme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *