СА КИМ ЋЕ ДА РАТУЈУ? Пољска почела да преводи оружане снаге са мирнодопских на ратне услове

SA KIM ĆE DA RATUJU? Poljska počela da prevodi oružane snage sa mirnodopskih na ratne uslove

31 avgusta 2023

SVE je više dokaza da se Poljska sprema za invaziju na zapadnu Ukrajinu i za mogući rat protiv Belorusije. U toku je obuka vazduhoplovnih snaga Poljske vojske za pokrivanje avijacijom dejstava kopnenih trupa.

Centralne vojne vlasti Poljske počele su prelaz sa mirnodopskih na ratne uslove.Poljski predsednik Andžej Duda upozorio je vojni vrh zemlje na potrebu centralizacije sistema vojnog komandovanja i kontrole.

Pritom je najavio formiranje u bliskoj budućnosti Komande združenih snaga, koja će biti potčinjena Generalštabu Oružanih snaga Republike Poljske.

U toku je i „utezanje“ komandi po rodovima Poljske vojske.

Kao osnovni zadatak novoformirane Komande združenih snaga označeno je: „Planiranje i izvođenje borbenih dejstava, kako na teritoriji zemlje, tako i u inostranstvu“.

U Varšavi se naglašava: „Organizaciona i kadrovska struktura novih organa vojnog komandovanja i kontrole moraju odgovarati ratnim zahtevima“.

U Minsku su iz svega izvukli zaključak da hitna reforma vojnih komandnih i kontrolnih organa Poljske vojske i njihovo prevođenje u „ratno stanje“ svedoči da se Poljska priprema za oružanu agresiju na Republiku Belorusiju“.

U Moskvi već mesecima računaju na mogući sudar sa Poljskom u Ukrajini.

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    odma nuklearno prženje,posle prvih 12 h izbijanja sukoba...i to će biti najkraći i najefikasniji rat dosad...i najjeftiniji za ruse...mislim da rusi upravo to nameravaju... opeglaće i poljsku armiju i poljsku generalno,nuklearnim bombardovanjem...taman onoliko koliko je potrebno da se smire i da im presednu ludrije u vezi rusije...20-50 udara i poljska je pacifikovana sa relativno malim žrtvama i kolateralnom štetom...ako polude pa pokušaju nešto biološki ili hemijski onda će biti još 4x toliko udara i poljska je pacifikovana i izbrisana sa veoma velikim kolateralnim žrtvama...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *