Sa Pinto „pobegao“ iz Zvezde

Sa Pinto „pobegao“ iz Zvezde

19 juna 2013

sa-pinto-zvezda-1363790989-2855232059347253MOŽDA je mogao bolje, sigurno da je grešio i da može mnogo toga da mu se zameri, ali je na kraju otišao iz Zvezde uzdignutog čela. Rikardo Sa Pinto je u ponedeljak iskazao nezadovoljstvo, upro prstom u upravu kluba i njene neispunjene zadatke, nagovestivši time ono što je dva dana kasnije odjeknulo najpre u svlačionici prvog tima. Danas oko 11 časova, Portugalac je saopštio igračima da im više nije šef, o tome obavestio i rukovodstvo, a zatim zatražio razgovor s predsednikom Džajićem i potpredsednicima Kokezom i Čovićem.

– Ovo je tužan dan za mene, posle razgovora s mojim pomoćnikom Mutinjom odlučio sam da napustim Zvezdu – saopštio je Pinto mnogobrojnim novinarima koji su u hladu zapadne tribine strpljivo čekali da se završi poslednji sastanak dojučerašnjeg trenera s čelnicima kluba.

Kao što je i navikao srpsku javnost, Pinto je govorio bez rukavica…

– Nisam želeo da se završi ovako, hteo sam da odradim veliki posao, želeo sam da osvojimo i titulu i Kup, da igramo dobro u Evropi. Imao sam iluzije da je to moguće, osećao sam i snagu da to uradim, ali, jednostavno, nije bilo uslova za tako nešto. Poslednjih četiri-pet nedelja ništa se nije promenilo, nije realizovano ništa od onoga što sam tražio po završetku sezone. S obzirom na to da je do prve takmičarske utakmice ostalo praktično tri nedelje, a to nije dovoljno da se stvori tim. Zato sam želeo da budem iskren i prema sebi i prema drugima i rešio sam da je bolje da prekinemo saradnju sada nego nedelju dana pred početak sezone. Imam strast i motivaciju, ali ne mogu da radim ako nisam u potpunosti uključen u sve – poručio je Portugalac.

Tokom desetominutnog monologa pitanja nisu bila dozvoljena, ali ni potrebna. Pinto je iznosio odgovor po odgovor, jasno stavivši do znanja kako je razjedinjenoj upravi crveno-belih održao i jednu vrstu bukvice…

– Možda je ovo dobar trenutak da se napravi rekonstrukcija i da Zvezda krene iz početka, drugim putem. Uprava ne treba da prodaje neostarive snove navijačima. Nije dovoljno samo postaviti ciljeve, već se za njih mora osmisliti strategija i svi moraju da rade na realizaciji. Samo tako Zvezda može ponovo da osvaja trofeje i da bude poštovana u Evropi, kao što je bila devedesetih. Za klub kao što je Zvezda nije dovoljna samo reputacija u Srbiji, već i mnogo šire.
Sada, s ovakvim uslovima, to nije ostvarljivo.

Naglašavajući da nije problem ako se zarade ne dobijaju mesec ili dva, Pinto je istakao da ako tim ne dobija novac šest ili sedam meseci, nije moguće da se normalno radi. On je dodao i to da se za klub vezao i da ne isključuje mogućnost neke buduće saradnje.

– Nisam zalupio vrata za sobom. Ako Zvezdi bude bio potreban trener s energijom i strašću, spreman sam da uvek budem uz igrače i da im ponavljam da Zvezda priznaje samo pobede, biću otvoren za saradnju. Ali, pre toga bi trebalo da se obezbede uslovi za ostvarivanje zajedničkih ciljeva koji sada ne postoje – zaključio je Pinto pre nego što se i od novinara oprostio pozdravom na srpskom jeziku:

– Hvala i vama… I do viđenja!

PINTO: DELIJE, HVALA!

POSEBNU zahvalnost Pinto je izrazio Zvezdinim navijačima.- Navijači kao što su „delije“ zaslužuju pobede i trofeje, Zvezdu kakva je bila nekad. Hvala im na svemu što su pružili ekipi i meni, a to je, pre svega, bezgranična podrška kakvu sam i tražio od njih kada sam dolazio. Rekao sam im da uvek budu 90 minuta uz nas, a da nam sude posle, u zavisnosti od igre i rezultata. Ispoštovali su dogovor i bili fantastični!

(Novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *