SA PUTINOM NEMA ŠALE: Oštra reakcija Rusije ako joj Srbija uvede sankcije

SA PUTINOM NEMA ŠALE: Oštra reakcija Rusije ako joj Srbija uvede sankcije

29 marta 2014

Srbija_i_RusijaRusija će oštro reagovati ako Srbija prihvati makar jednu odsankcija prema Moskvi zbog ukrajinske krize i pripajanja Krima, pišu “Naše novine”, pozivajući se na diplomatske izvore.

Prema informacija tog izvora, ruski predsednik Vladimir Putin je poručio srpskom rukovodstvu da će, ukoliko budu podlegli pritiscima EU, zatražiti od Beograda da odmah izmiri dug od blizu milijardu evra za ruski gas, ali i da nadoknadi štetu koju je Rusija pretrpela zbog kašnjenja radova na Južnom toku.

Kako je naveo izvor beogradskog dnevnika, upozorenje Rusije stiglo je na adresu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i premijera Ivice Dačića uoči sastanka koji će u ponedeljak imati u Briselu, jer se pretpostavlja da će Srbija biti izložena pritiscima da kao kandidat za članstvo u EU slepo sledi politiku Brisela.

Aleksandar Vučić je, reagujući na ovu informaciju, rekao da će učiniti sve kako bi zaštitio interes Srbije.

“Učiniću sve što je u mojoj moći da u ovoj situaciji maksimalno zaštitimo naš nacionalni interes, interes države Srbije”, rekao je Vučić za “Naše novine’.

Na informaciju lista kratko je reagovalo i Ministarstvo spoljnih poslova koje je saopštilo da “Srbija neće preduzimati neprijateljske korake prema Rusiji”.

“Nova vlada će objaviti svoje stavove o svim najvažnijim pitanjima oko ukrajinske krize”, rečeno je u Ministarstvu.

Izvor “Naših novina” još navodi da je kao krajnju meru Moskva spremna da suspenduje Sporazum o slobodnoj trgovini sa Srbijom.

“Iza ovih poruka stoji lično predsednik Putin i trebalo bi ih shvatiti krajnje ozbiljno”, dodao je izvor lista.

KOMENTARI2 komentara

  1. Brane Carević says:

    Sadaje prekretnica draga Srbio.Prvo razmislite šta ste dobili od EU i NATO.Vreme je da se okrenete pravoslavlju.Drugi vas ne žele.Istoria se ponavlja.

  2. velimir says:

    BRAVO VLADIMIRE POKAŽI IM DA SE NE ŠALE SA PRAVOSLAVNOM BRAĆOM, AMERIČKO-NACISTIČKA-UNIJA NAS JE UBIJALA A RUSI NAM POMAŽU. DOŠLO JE VREME ODLUKE NEĆU DA SKUPLJAM MRVICE ISPOD KATOLIČKOG STOLA. NEMAČKA JE SHVATILA DA BEZ RUSIJE NIJE MOGUĆE NORMALNO RADITI. MORAMO SE PRIKLJUČITI ISTOČNOM CARSTVU ILI NAS NEĆE BITI. ŽIVELA RUSIJA ŽIVELA SRBIJA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *