САА У КОНТРАНАПАДУ: Након одбране аеродрома Т4, кренули у јуриш према терористичкој бази! (ВИДЕО/МАПА)

SAA U KONTRANAPADU: Nakon odbrane aerodroma T4, krenuli u juriš prema terorističkoj bazi! (VIDEO/MAPA)

29 decembra 2016

tijas-t4-pravda

Teroristi Islamske države (ID) izveli su još jedan očajnički pokušaj napada na vazduhoplovnu bazu T4 u Tijasu i okolne položaje Sirijske arapske armije (SAA).

Ovo je bio treći napad u prethodna dva dana, ali se svaki završio na isti način.

SAA je, tokom odbrane, uništila teroristima dva tenka, sedam oklopnih vozila i tri vozila naoružana teškim mitraljezima.

Pošto je očigledno da je napredovanje terorista na ovom frontu potpuno zaustavljeno, a tokom današnjeg dana je stigla nova grupa Tigrovih snaga, jedinice SAA su nakon povlačenja džihadista krenule u kontranapad u pravcu sela Šarifa.

Predvođeni 800. pukom Republikanske garde SAA i borcima Hezbolaha, sirijske oružane snage uspele su da sateraju džihadiste u povlačenju na brdo iznad Šarife, gde su započele žestoke borbe.

Kako navode vojni izvori, posle nekoliko sati borbe sirijske snage su preuzele kontrolu nad celim brdom, a teroristi su se povukli u selo u kom se već nalazi improvizovana baza ID, odakle pružaju žestok otpor sa prethodno utvrđenih položaja.

U Šarifi teroristi su se pregrupisali i pokušali protivnapad na brdo iznad sela, ali su ih ruski avioni brzo odvratili od te namere. Ipak, kako tvrde izvori bliski Islamskoj državi, njihove snage u ovom kratkom napadu uspele su da unište dva tenka sirijske armije.

Izvor: Pravda

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *