Сачувајте децу од прехладе и вируса

Sačuvajte decu od prehlade i virusa

12 marta 2018

ZIMA i proleće su godišnja doba koja sa sobom nose najveći broj virusa i prehlada, kojima su deca najsklonija. Ruski lekar Aleksej Sinjakov preporučuje da vitaminske zalihe organizma, posebno kod dece, treba prvenstveno popunjavati vitaminskim biljkama. Kako tvrdi, za tu svrhu vitaminske biljke su fiziološki aktivnije i efikasnije od sintetičkih vitamina, koje se unose u obliku tableta.

– Vitaminske napitke koji obnavljaju snagu i deluju preventivno u osnovi možete uzimati po sopstvenom nahođenju, povremeno se konsultujući sa lekarom – tvrdi Sinjakov. – Kod dece koja se bave sportom, prehlade su ređe, a i oboljenja se podnose znatno lakše. Okrepljujući koktel ukloniće trenutni umor, ali i u večernjim satima doprineće umirenju i poboljšaće san. Dugoročnom upotrebom osnažiće ceo organizam.

Sinjakov preopručuje da je za zdrave vitaminske napitke dovoljno da u kuhinji imate svežu nanu, mirisnu kamilicu, listove ribizle ili neke od mirisnih začinskih biljaka, koje se koriste u gatsronomiji. Preporuka je da se komponente svakog vitaminskog napitka uvek razblaže blagim rastvorom ekstrakta nane, a u letnjim mesecima poželjno je koristiti i led od ekstrakta nane, kamilice ili suručice, što će napicima dati poseban miris i ukus.

Limun i jaje

Pomešati sok jednog limuna, jedno jaje, 20 mililitara sirupa od nane i 100 mililitara vode. Mutiti u mikseru do pojave pene, nasuti u visoku čašu do polovine napunjenu sitno istucanim ledom od ekstrakta nane i piti u jutranjim satima.

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *