САД И НАТО ХОЋЕ ТРЕЋИ СВЕТСKИ РАТ – Ракете неколико стотина километара од Москве! Путинова стратегија спречила KРАЈ ЧОВЕЧАНСТВА!

SAD I NATO HOĆE TREĆI SVETSKI RAT – Rakete nekoliko stotina kilometara od Moskve! Putinova strategija sprečila KRAJ ČOVEČANSTVA!

9 marta 2019

Zapad aktivno predstavlja Vladimira Putina kao neprijatelja, umesto da se raduje tome što prvo mesto u Kremlju zauzima tako uravnotežen i razuman strateg, piše austrijski list „Kontra magazin“.

Nije teško pretpostaviti kako bi na brojne provokacije Zapada reagovala impulsivnija ličnost, piše list i ocenjuje da upravo zahvaljujući ruskom predsedniku SAD i NATO još nisu započeli treći svetski rat.Autor teksta Marko Mejer navodi da se u političkim krugovima i medijima koriste sva sredstva kako bi se diskreditovala dejstva Vladimira Putina, umesto da se raduju tome što u Kremlju sedi upravo Putin, a ne neka impulsivna ličnost koja bi oštro reagovala na stalne provokacije Vašingtona i NATO-a.

Zapadni establišment za to ne mari, zbog toga što Putin, za razliku od svog prethodnika Borisa Jeljcina, sprečava zapadnu finansijsku oligarhiju da osvoji Rusiju, navodi autor.

Kada bi funkciju predsednika Rusije obavljao razdražljiviji čovek, pitanje je kako bi on reagovao na državni prevrat u Ukrajini, ostvaren uz aktivnu podršku Zapada i usmeren na integraciju te zemlje u NATO, kako bi se u njoj razmestile rakete na svega nekoliko stotina kilometara od Moskve.

Autor predlaže da se odgovor na to pitanje potraži tako što će se zamisliti situacija u kojoj Rusija ili Kina podržavaju smenu režima u Meksiku, nakon čega na vlast dolaze proruske ili prokineske snage i otvaraju mogućnost da se na teritoriji te zemlje razmeste ruske ili kineske rakete, direktno na granici sa SAD. Majer smatra da sve to veoma podseća na Karipsku krizu iz šezdesetih godina prošlog veka.

On ističe da svi treba da se raduju zbog toga što je predsednik Rusije razuman strateg koji bez obzira na zapadnu agresiju dosledno pokušava da održi dijalog i ne pada na provokacije.

Autor, međutim, upozorava da će se „Putinova era“ jednog dana završiti, podsećajući da, prema Ustavu Rusije, njegov predsednički mandat ističe 2024. godine.

– Nakon toga Vladimir Putin može da ode u zasluženu penziju, a šta onda? – pita se autor teksta, ocenjujući da za sada nema nijednog potencijalnog naslednika ruskog predsednika.

Prema Mejerovom mišljenju, „strateg Putin“ je dužan da predstavi svog naslednika koji će biti sposoban da rukovodi ruskom superdržavom posle njegovog odlaska.

– Ostaje samo da se nadamo da će Vladimir Putin naći odgovarajućeg kandidata, koji će dobiti odgovarajuću podršku među Rusima i uspeti dostojno da se nosi s nasleđem aktuelnog ruskog predsednika – zaključuje Mejer.

KOMENTARI2 komentara

  1. E.Lirsch says:

    Putin ce i nuklearne bombe bacene na Rusiju da tretira samo kao provokacija. Pa nisu americki smrdljivci za badava razmatrali bas tu mogucnost. Dosli su do zakljucka da ce Putin (slabic) i smokljo radije da podvije rep i preda rusiju trulezi sa zapada nego da rizikuje "unistenje" planete…(tera mater). Putin je pasibnoscu doveo rusiju uza zid i kad dodje momenat odluke podvice rep. Jedino slom dolara moze to ad spreci. Dzaba mu svi av ioni i kamipni, rekete i pomornice. Ako nisi spreman da to i upotrebis zavuci ich u debelu zadnjicu. Na tu foru trulez zapadnjacki terorise CEO SVET vec 3o godina. A mi svi obazvijali cekamo da rusi i kinezi "ojacaju" da bi se suprostavili NATO-fasistima i EU nacistima. Nista o' Toga nema. PISI PROPALO. Bre.

  2. miros says:

    Svasta,kad komarac komentarise let jednog orla.Sedi tu disi dasi i ne mrdaj sa svog tronosca krele cemerni!!!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *