САД И ТЗВ. КОСОВО ХОЋЕ ДА ИМА СОПСТВЕНУ СРЕБРЕНИЦУ!

SAD I TZV. KOSOVO HOĆE DA IMA SOPSTVENU SREBRENICU!

29 aprila 2024

PREDSEDNICA lažne države Kosovo Vljosa Osmani, i pored toga što još nisu preskočili poslednju stanicu ka članstvu u Savetu Evrope – glasanje na Komitetu ministara 17. maja najavljuje da će porodice nestalih moći da tuže Srbiju Evropskom sudu za ljudska prava za povredu prava na život njihovih najmilijih.

Ovu mogućnost iznela je za vikend, u danu kada se na tzv. Kosovu obeležava dan nestalih, a upotrebila je i pefridnu igru reči. Ona je selo Meja, u blizini Đakovice, gde su u akcijama naših snaga stradali i Albanci koji su prethodno ubili pet srpskih policajaca, nazvala „kosovskom Srebrenicom“.Uopšte nije slučajno da se ovo poređenje pojavljuje baš sada kada se Beograd bori protiv donošenja Rezolucije u Srebrenici, pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, dokumenta koji naš narod označava genocidnim. I nema sumnje da će se Priština kad god bude mogla pozivati na ovaj dokument i govoriti o „svojim Srebrenicama“.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je 16. i 17. maja sednica Komiteta ministara Saveta Evrope o prijemu tzv. Kosova u tu organizaciju, a da će glasanje biti najverovatnije 17. maja.

– Parlamentarna skupština Saveta Evrope je završila svoju ulogu. Oni su dali preporuku, ali to ne znači da o tome mora da se raspravlja odmah. Neke zemlje izražavaju rezervu, to su Francuska i Italija. A kada Francuska i Italija izraze rezervu, onda se postavlja veliko pitanje, jer oni tamo nemaju sad baš 100 odsto većinu. Prošli put je na glasanju bilo 33 „za“, a treba 31. Znači, to je već poljuljano – rekao je Dačić i naveo da je Mađarska priznala tzv. Kosovo, ali da su glasali protiv prijema u SE.

– Sada se postavlja pitanje da li će oni koji su već dali svoj glas to učiniti ponovo. Moramo da se borimo i nećemo se predati u svakom slučaju. Međutim, ovde je veoma je teška borba i videćemo kako će se dalje odvijati.

Kada se prihvatila posla da spremi izveštaj o stanju na terenu, izvestilac Dora Bakojani je rekla da se pred Prištinu stavljaju tri obaveze kao uslov za članstvo – da vrati imovinu manastiru Visoki Dečani, da formira Zajednicu srpskih opština, i da se eksproprijacija zemljišta na severu KiM, koje vlast otima za vojne baze vrši samo po zakonu, odnosno da se imovina vrati. Međutim, kasnije je ostao samo prvi uslov koji je sproveden, i to osam godina posle odluke tzv. kosovskog ustavnog suda da su Visoki Dečani vlasnik zemlje. Ostala dva će, rekla je Bakojanijeva, morati da ispune kada uđu u SE. No, neke zemlje smatraju da ZSO treba da se formira ranije, jer je to obaveza preuzeta još 2013. godine Briselskim sporazumom.

Kako je naveo Dačić, predstavnici privremenih prištinskih institucija sada „guraju da pošalje ustavnom sudu tzv. Kosova Statut Zajednice srpskih opština“:

– Francuzi kažu da je potreban odgovor tog suda, a neki drugi kažu da je dovoljno samo da se pošalje zahtev.

Šefica poslaničke grupe Samoopredeljenja Mimoza Kusalji Ljilja rekla je juče da nije dogovoreno na nacrt Statuta ZSO bude upućen ustavnom sudu.

KOMENTARI4 komentara

 1. Kosovac says:

  Znači, Šipe će Srbima dati Zajednicu Srpskih Opština, a za uzvrat će drug Dačić da glasa za prijem Šiptara u Savet Evrope. Ala je ljisica. ………………..Normalno, i glupi Šiptari primećuju šmoklje srpske sorošoidne kukavne rukovodioce na čelu sa Aleksandrom Vučićem, pa što da ne traže odštetu. Našli pa zašli, malo i traže. Jedino spasonosno rešenje za Srbiju je da odmah objavi da istupa iz članstva te zločinačke evropske organizacije, pa da istupi zvanično. Onda, pošto nije član Evropskog čopora, onda ne važe ni odluke čoporovog Suda za Ljudska prava i onda taj Sud gubi nadležnost i pravo da muze Srbiju ili da udara druge namete koje genijalni Evroatlante ozakonjuju. ………………..Šta će da bude, sankcije u kojima će Evroatlanta da zatvori sve svoje firme u Srbiji? Odlično, to će da bude prilika da sva srpska gospodska deca odu na selo i proizvode hranu prvenstveno za sebe, a posle i za šverc u Evropske zemlje. Kako šverc? Tako lepo, iskoristiš evrokod za korupciju član 8 stav šverc poljoprivrednih proizvoda. Sve su to rešili i kodirali najbolji evropski pravnici, nisu baš pametni i sposobni da formulišu krađu kao pravnik Vesna Rakić Vodinelić ali i oni imaju veliko pravno znanje. Znam, srpski evroljubi će da vrište, zajedno sa njima mislim i moj kolega Zeka, ali to nije ništa strašno, prema njima treba iskoristiti neku uspešnu metodu iz lepeze cara Putina. Ako ne Putinovu metodu onda sigurno pomaže neka iz staljinističke lepeze čuvenog Josipa Visarionovića. ………………..Ovo je prilika da mojim kolegama koji to slave, čestitam 1. maj, dan Josipa Radnika po rimokatoličkom kalendaru.

 2. Plitkoumni uterivači zakona says:

  aaauuuuuuuu, kako smo samo zli, vidiš nisam to znao, znači i šiptarima smo napravili genocid, eto sad znam i to 😂

 3. Herceg Stjepan junač'na hrvat'na seljač'na says:

  isto ko i u hrvackoj...zastavom mašu sami sirotani u krntijama sa krompirolikim blentarama, nešto ko sinovi Stipo Mesića, znači ono "lepotani"

 4. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  Govedo, a da ti povratkom u štalu i prestankom rike i glumatanja "komentatora" odmoriš sve prisutne na portalu ?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *