SAD NAM JE JASNO KO STOJI IZA SVEGA: CNN brani Albaniju i Olsija Ramu

SAD NAM JE JASNO KO STOJI IZA SVEGA: CNN brani Albaniju i Olsija Ramu

16 oktobra 2014

cnn_control_roomCNN prenosi reči brata premijera Albanije Olsija Rame koji ističe da je po pojavi drona iznad stadiona Partizana pomislio da je za to odgovorna srpska strana.

Američki medij u poslednjem tekstu objavljenom na temu prekida utakmice između Srbije i Albanije objavio mišljenja albanskih zvaničnika, koji, gotovo uniformno, govore o tome da Olsi Rama nije uhapšen u Beogradu, niti da bilo ko od njih zna kako se dron sa zastavom tzv. Velike Albanije našao iznad beogradskog stadiona.

“Zgrožen sam zato što me dovode u vezu sa organizovanjem akcije sa dronom. U delegaciji je bilo više od 50 Albanaca za koje mogu da tvrdim da nisu imali daljinski upravljač. Pokušao sam da razumem šta su mi pričali kada su hteli da me izvedu iz VIP lože, a kada se zastava pojavila pomislili smo da je to uradio neko sa srpske strane“, istakao je Rama.

CNN takođe prenosi reči Endrija Fuge, portparola premijera Albanije Edija Rame.

“Ono što se dogodilo u Beogradu je zaista tužno. Laž je da je premijerov brat bio pod istragom, to je dokaz da postoje elementi koji stvaraju nestabilnost i koji žele da ovaj region ostave u prošlosti“, istakao je Fuga, dodajući da je Olsi Rama imao ulaznicu za utakmicu koju mu je dodelio Fudbalski savez Albanije. 

U tekstu koji je objavio CNN takođe se govori o tome da je fudbaler Srbije Stefan Mitrović potezom skidanja zastave izazvao “nestabilnost“ na terenu, posle čega su fudbaleri Albanije napustili teren.

Takoše, navodi se da su fudbaleri Albanije gađani raketama i bakljama sa tribina, međutim nije napomenuto da je fizički sukob na terenu nastao kada je nekoliko igrača reprezentacije Albanije pokušalo da otme zastavu Mitroviću.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je u finišu prvog poluvremena nakon što se iznad stadiona Partizana pojavio dron sa zastavom tzv. velike Albanije.

Zbog toga je priveden brat premijera Albanije Olsi Rama, međutim, ubrzo potom je pušten i odleteo je u Tiranu.

Usledile su oštre reakcije srpskih zvaničnika, pogotovo predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića.

Prethodno se obratio i albanski premijer Edi Rama, koji treba da 22. oktobra dođe u zvaničnu posetu Beogradu, a komentar sličan Tačijevom imao je bivši predsednik i premijer Kosova Salji Beriša.

(B92)

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Aberacija mozga je kolektivno stanje u SAD i njenih satelita.

  2. Rade Bukarar says:

    usao sa albanskim aizasao sa americkim pasosem sto mnogo govori ciji je covek ikonjime upravlja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *