SAD: Nije bilo trgovine ljudskim organima, Srbi moraju da poštuju Tačija

SAD: Nije bilo trgovine ljudskim organima, Srbi moraju da poštuju Tačija

24 januara 2014

zuta-kuca-498“Biće optužbe, ali ne za trgovinu organima na KiM“

Specijalna istražna grupa za navode u izveštaju Dika Martija o trgovini organima podići će optužnicu, ali ne za trgovinu organima već za nestanak jednog broja civila (ne govori se o nacionalnosti tih osoba) na Kosmetu pre i tokom NATO bombardovanja SR Jugoslaviji 1999, piše dnevnik Tribuna.

Srbi o čijoj se sudbini ne zna ništa su iz regiona Prizrena, koji obuhvata i opštinu Orahovac.

“Optužnica neće imati pretenzija da dokaže da su to žrtve trgovine organima, kako je napisao u izveštaju Dik Marti, pošto se na osnovu istrage tako nešto ne može dokazati. Može biti drugih optužnica o drugim krivičnim delima kao što su ilegalna trgovina naftom, narkoticima i oružjem”, piše dnevnik Tribuna.

U tekstu se takođe navodi kako se visoki predstavnici bivše Oslobodilačke vojske Kosova, koji sada rukovode politikom na Kosmetu, vrlo brzo mogu završti kao ljudi koje traže međunarodna pravda.

Trogodišnja istraga koju vodi američki tužilac Klint Vilijamson će se prema ovom dnevniku okončati u martu ili junu ove godine.

SAD: Zajednica srpskih opština će biti osnovana po šiptarskim zakonima

Ambasador SAD u Prištini Trejsi En Džejkobson izjavila je da će dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština biti u skladu sa zakonima Prištine i Evropskom poveljom o lokalnim samoupravama.

Zakone i Ustav, koje je donela Priština su veoma napredni i daju veliki broj nadležnosti lokalnim vlastima”, rekla je ambasadorka SAD Televiziji Most u Zvečanu, i izrazila nadu da će zajednica pomoći predstavnicima skupština opština da sarađuju i donose odluke važne za urbano planiranje, obrazovanje i ostalo.

Trejsi En Džejkobson istakla je da su granice teritorije koja je pod okupacijom Albanaca utvrđene i da Vlada SAD podržava albansku državu na Kosmetu u tim granicama kao nezavisnu i demokratsku državu.

“Smatramo da i Priština i Srbija treba da nastave put ka evropskim integracijama i otuda potreba za normalizacijom odnosa između te dve države. Važnije je gledati u budućnost i razmišljati o tim koracima nego osvrtati se nazad”, rekla je ambasadorka SAD na Kosovu.

“Srbi, glasajte 23. februara“

Ona je pozvala građane severne Kosovske Mitrovice da glasaju na izborima za gradonačelnika i da među kandidatima izaberu one koji će moći da učine najviše za njih i opštinu.

“Izađite 23. februara na izbore i dajte svoj glas ljudima za koje smatrate da to zaslužuju”, rekla je ambasadorka Džejkobson i izrazila zadvoljstvo jer “postoje legitimni izabrani predsednici opština i odbornici sa kojima će moći uspešno da sarađuju na realizaciji projekata na severu Kosova”.

(vesti-online.com)

KOMENTARI2 komentara

  1. velimir says:

    BOJKOT BRAĆO SRBI PROGLASITE DEKLARACIJU O NEZAVISNOSTI , KOLIKO SU ONI U PRAVU I VI STE

  2. Marko64 says:

    Sta se moglo drugo i ocekivati od predvodnika SATANE, koji se napio srpske krvi i koji je otimao srpske organe, SIGURNO SE SIPTARI BEZ AMERICKIH FASISTA NE BI SETILI DA KASAPE srpske zrtve, niti imaju oni znanja da bi mogli sami to uraditi bez AMERICKIH I NEMACKI DR. MENGELEA, kad je doslo na red da se pokaze istina narvno krvozedni AMERIKANCI ce zrtve napraviti da su same sebe klale i prodavale organe. nASE IZDAJNICKE VLASTI NAZALOST zure u SATANSKO kolo Eu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *