САД прете да ће распоредити ракете

SAD prete da će rasporediti rakete

18 jula 2017

SAD su spremne da rasporede rakete srednjeg dometa kao odgovor na to što je Rusija prekršila dogovora o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa, saopštili su iz Pentagona.

„Mere koje sadrži sporazum uključuju istraživanje i razradu u cilju raspoređivanja, ali ne i testiranje balističkih i krstarećih raketa srednjeg dometa u okviru tog dogovora“, rekao je zamenik predsednika Zajedničkog komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD general Pol Selvi.

Po njegovim rečima, Rusija je već izašli iz okvira tog sporazuma, navodno rasporedivši krstareće rakete srednjeg dometa uz mogućnosti nošenja konvencionalne i nuklearne bojeve glave.

Podsetimo, na raspravi u Senatu 8. jula bio je usvojen amandman na akt o nacionalnoj odbrani sa predlogom da se protiv Rusije uvedu nove sankcije za „kršenje“ dogovora o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa.

Po tom zakonu od Pentagona se očekuje da se izradi plan po kojem će se u Evropu postaviti visokoprecizno oružje, kako bi se pojačalo obuzdavanje Rusije uz pomoć konvencionalnog oružja.

Sputnjik

KOMENTARIJedan komentar

  1. Beli Orao says:

    A ko se to povukao >z ugovora đubrad zapadna ??? Da biste ovo danas činili što činite pokvarenjaci i lažovi !!! Da Bog da vam to bilo poslednje!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *