SAD prodaju zgradu ambasade

SAD prodaju zgradu ambasade

16 septembra 2013

Ambasada SADSjedinjene Američke Države prodaju bivšu zgradu svoje ambasade u centru Beograda u Ulici kneza Miloša po početnoj ceni od 11 miliona evra, navodi “Politika“.

„Politika“ piše da bi za nekadašnju zgradu ambasade iz koje se iseljenje očekuje do kraja septembra, mogla biti prihvaćena i niža cena. Najviše interesovanja za taj kompleks zgrada koji izlazi na tri ulice, do sada su pokazale su medjunarodne hotelske grupacije.

Medjutim, još se nisu izjasnili takozvani investicioni investitori – penzioni fondovi, banke i osiguravajuća društva iz Kine, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Azerbejdžana, s kojim se takodje kontaktiralo, prenosi list.

Glavnu zgradu kompleksa od 17.600 kvadratnih metara koji prodaje Stejt dipartment, 1930-ih godina je podigao Đorđe Nestorović, ban Moravske banovine.

Nova zgrada od 14.000 kvadratnih metara, u koju se Ambasada SAD uselila 1. jula, izgradjena za dve ipo godine i za 117 miliona dolara, nalazi se na Dedinju, na mestu ruševine zgrade Kancelarije predsednika SFRJ i vrhovnog komandanta Oruzanih snaga (Maršalat), uništene NATO bombardovanjem 1999. godine, tokom rata za Kosovo.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *