САД: Русија је можда завршила посао у Сирији, ми нисмо

SAD: Rusija je možda završila posao u Siriji, mi nismo

13 decembra 2017

„Rusija može da smatra da je realizovala zadatke u Siriji, ali misija SAD u toj zemlji još nije završena“, rekao je portparolka Stejt departmenta Heder Naver.

– Rusija može da smatra da je njen rad u Siriji završen. Naš rad u Siriji nije završen – odgovorila je Navertova na pitanje novinara da prokomentariše nalog ruskog predsednika Vladimira Putina da se ruska vojska povuče iz Sirije.

SAD su saopštile da nisu zapazile nikakvo značajno povlačenje ruskih borbenih trupa iz Sirije, uprkos tome što je ruski predsednik Vladimir Putin najavio da će doći do povlačenja.

– Nije bilo značajnog smanjenja broja vojnika, nakon objave Rusije da će se povući iz Sirije – rekao je portparol Pentagona, major Ejdrijan Renkajn Gelovej, prenosi Rojters.

Navertova je saopštila da se nada da će Rusija nastaviti sa naporima u dovođenju režima Bašara al Asada za pregovarački sto.

Ona je dodala da SAD i dalje smatraju da budućnost Sirije ne „podrazumeva učešće Asada“.

– To treba da reši narod Sirije, a ne SAD – zaključila je Navertova.

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    – To treba da reši narod Sirije, a ne SAD – zaključila je Navertova. To,da sudbinu Asada treba da reši sirijski narod,niste govorili pre nego ste dobili po "jakni"od Asada i od Rusije! Samo batinu vi priznajete za gospodara,i nikoga,i ništa drugo!

  2. goran says:

    Tek ce biti batina i to sa nekoliko strana. Cemerika srlja u propast.

  3. M says:

    Sve što radi USA-Zapad na Blistoku,u Istočnoj Europi i na Dalekom Istoku(Koreji)je zapravo uvođenje u Rat-ove ,ali koji će se pretvoriti u Veće nego što USA-Zapad želi-može izdržati komotno!Tako da će Nevolja i njih zapasti i prisjesti im također,kao i drugima,što je ok!Zar oni Neki Glavati zbilja misle da će oni tada zbunjenom svijetu nametnuti svoga kralja svijeta-poslušnika i tako vladati cijelim svijetom?!?Zar ne shvaćaju da Onaj Koji Dolazi jest Pravi Kralj Svijeta i Nameće Pravila!I pitat će i njih-zašto niste izvršili svoje Poslanje?!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *