SAD: Rusija ne uvežbava vojsku, već je pomera ka Ukrajini zbog mogućeg napada

SAD: Rusija ne uvežbava vojsku, već je pomera ka Ukrajini zbog mogućeg napada

21 марта 2014

USA SPY 01Suzan Rajs rekla je danas da su SAD sumnjičave kad su u pitanju uveravanja Rusije da pomeranje vojske na ukrajinskoj granici nije ništa drugo nego vojna vežba.

„Obratili smo pažnju na razvoj događaja duž ukrajinske granice, uključujući i rusku granicu“, rekla je savetnica američkog predsednika za nacionalnu bezbednost novinarima.

„Rusi su izjavili da nameravaju da izvedu vojne vežbe“, dodala je ona.

Rajsova je, medjutim, zaključila:“Na osnovu njihove ranije prakse i raskoraka izmedju onoga što su govorili i onoga što su radili, mi na to gledamo skeptično“, preneo je Rojters.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je američkom kolegi Čaku Hejgelu, u telefonskom razgovoru, da Moskva neće napasti istočnu Ukrajinu, saopštio je juče Pentagon.

Hejgel je izrazio zabrinutost zbog ruskih poteza, ali Šojgu ga je uverio da su „snage koje su rasporedjene duž granice sa Ukrajinom tamo poslate samo da sprovode vežbe, da nemaju nameru da predju granicu i neće vršiti agresiju“, izjavio je portparol Pentagona Džon Kirbi, preneo je AFP.

Šojgu je apelovao na Hejga da napravi objektivnu procenu vojne aktivnosti Rusije u regionima duž ukrajinske granice i da ne diže tenzije, naveo je Itar-Tass.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u