САД СКИНУЛЕ РУКАВИЦЕ, КАЗНИЋЕ СВЕ КОЈИ СУДЕ АМЕРИКАНЦИМА ИЛИ ИЗРАЕЛЦИМА: Међународни кривични суд у ПРОБЛЕМУ!

SAD SKINULE RUKAVICE, KAZNIĆE SVE KOJI SUDE AMERIKANCIMA ILI IZRAELCIMA: Međunarodni krivični sud u PROBLEMU!

11 septembra 2018

SAD će se suprotstaviti svim neophodnim sredstvima ako se Međunarodni krivični sud ikad usudi da procesuira američke ili izraelske državljane, te će kazniti sve one koji sarađuju u istragama za ratne zločine, saopštiće u današnjem obraćanju Džon Bolton, prenosi Vašington post.

Sjedinjene Države će iskoristiti sva neophodna sredstva kako bi zaštitile naše građane i građane saveznika od nepravednog krivičnog gonjenja od strane ovog nelegitimnog suda – stoji u saopšenju savetnika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džona Boltona.– Nećemo sarađivati sa Međunarodnim krivičnim sudom. Nećemo pružiti nikakvu pomoć Međunarodnom krivičnom sudu. Nećemo se pridružiti Međunarodnom krivičnom sudu. Pustićemo da umre sam. Na kraju krajeva, u odnosu na sve namere i svrhe, Međunarodni krivični sud je već mrtav za nas.

Energični govor pod nazivom „Zaštita američke ustavnosti i suvereniteta od međunarodnih pretnji“, prema Vašington postu, biće dostavljen konzervativnim grupama u Vašingtonu.

Administracija Trampa će se suprotstaviti ako Sud nastavi sa formalnom istragom o ratnim zločinima koje su počinile američke snage u Avganistanu.

Međunaroni krivični sud razmtra zvaničnu istragu nakon što je dobio 1,17 miliona optužbi afganistanskih građana o zločinima lokalnih snaga bezbednosti, koalicije pod vođstvom SAD i talibana.

Pored toga, Bolton će se založiti da zaštiti sve američke saveznike od sličnih gonjenja – naročito Izraela, koji se tereti za izvršenje ratnih zločina protiv palestinskih civila.

– SAD će uvek stajati uz Izrael, našeg prijatelja i saveznika – navodi se u Boltonovom tekstu.

Potencijalne američke sankcije protiv sudija, tužilaca i onih koji sarađuju u takvoj istrazi mogu uključivati zabranu tim pojedinacima ulazak u SAD, zamrzavanje imovine i podložnost gonjenja pred američkim sudovima.

Sjedinjene Države (kao i Rusija) nikada nisu ratifikovale Rimski sporazum iz 2002. godine kojim je uspostavljen Međunarodni krivični sud.

Telo je od tada široko kritikovano kao politički instrument, posebno nakon što u slučaju bivše SR Jugoslavije sud u Hagu nije ispitao ilegalnu intervenciju NATO i bombardovanje Beograda, nego samo procesuirao predsednika Slobodana Miloševića.

Ipak, SAD vrše određeni uticaj na sud preko evropskih vlada, koje su dominantne u administraciji Suda. Dakle, iako bi Međunarodni krivični sud pokreneo istragu i utvrdio krivicu američkih snaga za ratne zločine, sigurno je da Vašington neće primeniti takve odluke.

(Vostok)

KOMENTARI6 komentara

 1. Deda Micko says:

  Da li srpske gluperde poput Mirasa shvataju da je Vasington glavni grad Izraela? Da je to ista zemlja okupirana od cionista?

  • Velika Metla says:

   DM,pa to zna,i vidi odavno,svako ko travu ne pase! U protokolima sionskih mudraca piše sve vrlo jasno! E sad,da li su ti "Protokoli"napisani samo da bi se čifuti ocrnili ne znam,ali znam i vidim da se situacija u svetu odvija upravo onako kako piše u Protokolima! Jadan je ljudski rod kada pravi planove,pa i preko Protokola,kad gazda koji ne sedi na Zemlji nije istog mišljenja,i On odlučuje o svemu! Čovek jedino šta može uraditi je to da izabere hoće li biti uz Boga,ili uz sotonu! Sve ostalo za Svemogućega nije uopšte bitno!

  • Miraš says:

   Deda okani se Amerike. Ispravno je rekao Kisindžer: Biti američki neprijatelj je opasno, ali biti američki prijatelj je pogubno". Deda Micko se pristrasno odnosi prema veoma moćnoj državi SAD. Ona sve tako moćna ne snosi odgovornost nego su je drugi iskvarili. Ona bi eto bila baš dobra te i za nas bi bila dobra, da nije močnog uticaj cionista. Ili veoma moćna kvočka bila bi baš dobro nego je kvari pile mezimče. Malo sutra. Amerika nije uredjena država, nego moćna koroporacija u kojoj svako i ama baš svako ko ima novac lobiranjem i na druge načine može da finansira i postigne šta god hoće. Moćna svetska imperija je kao samoposluga u kojo svako ko ima novac kupuje američku moć. Baš naš primer jasno govori kako funkcioniše Amerika i da nisu samo cionisti u pitanju kao veoma uticajna grupa. Albanci američkog porekla u toj korporaciji izborili se za nezavisno Kosovo. Hoćeš sad da nam dokažeš da su u bliskoj vezi stari albanski separatistički pokret i cionizam? Za senatora Mekejna ali istovremeno i za svoje ciljeve počeli su da lobiraju još 90-tih. U Februaru 2008 godine amerikanci albanskog porekla prikupili su za jedno veće milion dolara za predsedničku kampanju republikanskog senatora Džona Mekejna, tako je saopštila Albansko-američka građanska liga, lobistička grupa koju vodi nekadašnji kongresmen Džozef Diogvardi (rodjen u albanaskoj porodici). Prijem za Mekejna održali su 22. januara 2008.godine u hotelu Sent Ridžis na Menhetnu,a dosad niko nije komentarisao da je na tom skupu bilo i cionista! „Još od 1998. kad smo imali probleme sa Miloševićem, Mekejn je radio sve što smo od njega tražili u korist albanskog naroda, uključujući i naoružavanje OVK”, izjavio je tim povodom Diogvardi. „Mi smo američki Albanci i treba nam vođa koji će ojačati ovu zemlju... Mi moramo da podržimo Džona Mekejna, jer je on uradio sve što smo tražili za Kosovo, od podrške Oslobodilačkoj vojsci Kosova do podrške nezavisnosti Kosova. On je pre dve godine u govoru u Briselu rekao da je nezavisnost jedino rešenje”, zaključio je ovaj bivši član Kongresa, koji se više od dvadeset godina (napisano 2008 godine) bori za nezavisnost Kosova i Metohije.

  • Miraš says:

   Američka spoljna politika je zacrtala sebi cilj koji itekako ostvaruje da njihovi ambasadori moraju da postignu i imaju više mocći od šefa države u kojoj službuju. Svuda u svetu tako rade od Japana do Venecuele. Stoga se i u Stejt departmentu ne krije ironija da je samo jedna stvar gora od toga da neko bude američki neprijatelj. To je da bude američki prijatelj. Jer, oni sami kažu, neprijateljima su skloni da, ponekad i ponešto, progledaju kroz prste, ali zato američki prijatelji, moraju uvek i svuda da, voljno i ne pitajući za cenu, ispunjavaju sve američke naloge. Izrael je odavno prijatelj Amerike, u novije vreme Crna Gora je postala prijatelj Amerike, zvanični Beograd već dve decenije sve više ide ka tom cilju da su Amerikanci naši prijatelji, itd. Au, čak bi i Dačić isto u okupaciju Amerike tj. da kupuje američku moć jer on je za to da i mi Srbija imamo svoju grupu za lobiranje unutar SAD. Na kraju balade da i mi kopiramo i Albance i Izrael. Pogrešno je da se sve više nalazimo u orbiti države SAD koja je surovo napala ne samo nas u Srbiji, nego prethodno i Srbe van Srbije. Svi redom kopiraju koliko god mogu izraelski tj. cionistički model, te zato nije na mestu tvrdnja da je samo cionizam problem. Zapadnim svetom vlada imperijalizam, lopovizam i nacizam (u sve to uklapa se i savremeni cionizam), a zbog toga mi smo već veoma oštećena strana. Naša sloboda i napredak u tom i takvom zapadnom svetu je nemoguća misija.

 2. Miraš says:

  Staro Rimsko carstvo (Pax Romana) propalo je zato što je bilo trulo iznutra, a ne zbog toga što su ga drugi iskvarili ili oslabili ratovima. Isto pravilo važi za sve kasnije vodeće svetske imperije - krize unutar njihove organizacije dovele su i do njihove propasti. Današnja pax Amerikana je na svoj način iznutra veoma trula imperija i za njeno oslabljeno stanje i potencijalnu propast imaju odgovornost i biće odgovorni samo Amerikanci jer su dozvolili da imaju takve političke elite na vlasti i takve zakone u primeni.

 3. smerč says:

  I Hitlerovi nacisti su mislili da su izuzetni (i izuzeti) pa su na kraju dobili g. motkom po leđima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *