САД СПРЕМАЈУ ПРЕВРАТ У КИЈЕВУ? НИЈЕ СЛУЧАЈНО ДА СЕ БАШ ОНА ПОЈАВИЛА

САД СПРЕМАЈУ ПРЕВРАТ У КИЈЕВУ? НИЈЕ СЛУЧАЈНО ДА СЕ БАШ ОНА ПОЈАВИЛА

8 децембра 2022

МОГУЋЕ је да Сједињене Америчке Државе припремају још један преврат у Украјини, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова на редовној конференцији за медије.

– Кијев је 4. децембра посетила виша заменица државног секретара САД, госпођа Викторија Нуланд. Инспекцијска путовања америчког покровитеља у Украјину више никога не изненађују – то је нормално: то је као да дођете да проверите како је тамо – да ли још гори ватрица или треба набацити дрва за огрев. И, наравно, очигледно је вуче на место злочина, рекла је Захарова.Руска портпаролка је Нуландову назвала весником „трагичних потреса“ за Кијев.

– Њено појављивање у Кијеву у садашњим условима, када се у украјинским владајућим круговима заоштравају несугласице око расподеле западне помоћи, наравно, није случајно. Могуће је да се поново покрене дворски преврат или нека кадровска реконструкција.

Мислим да режим Зеленског, који је више пута искушавао стрпљење Вашингтона, има о чему да размишља, додала је Захарова.

Она је подсетила да се лик Нуландове повезује са „евромајданом“, који је светској заједници представљен као знак демократског процеса у Украјини, а заправо је био државни преврат организован новцем и рукама Запада.

– Иза овога су, пре свега, наравно, стајале САД и оне земље и политичке снаге на европском континенту које су деловале унисоно са Сједињеним Америчким Државама… Тада се Вашингтон отворено умешао у унутрашње ствари Украјине и једноставно ручно управљао масовним протестима, објаснила је она.

О потпиривању сукоба у Украјини

Захарова је додала да САД планирају да потпирују сукоб у Украјини најмање до краја 2025. године, што се може закључити из докумената које Вашингтон ни од кога не крије.

Према њеним речима, амерички медији већ данас са уживањем говоре о детаљима корупционашког маратона „Бела кућа-Кијев-Бела кућа“, чиме се објашњава жеља администрације председника САД.

Џозефа Бајдена да Конгрес укључи додатну помоћ Кијеву у износу од 37 милијарди долара 2023. године. Невећи део ове помоћи ићи ће за потребе украјинске војске, а потом ће бити одлучено ко ће се од њих „наместити“ у европске, светске банке и приватне фондове, објаснила је Захарова.

– У исту логику се уклапа и уговор потписан крајем новембра и који су америчке власти предвиделе на три године са компанијом ‘Раyтхеон’ од 1,2 милијарде долара за куповину система ПВО за Кијев, закључила је Захарова.

(Спутњик)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. persida says:

    Dolazi Jevrejka Nuland da sredi Jevrejina Zelenskog, zna se ko je gazda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u