САД СПРЕМАЈУ ПРЕВРАТ У КИЈЕВУ? НИЈЕ СЛУЧАЈНО ДА СЕ БАШ ОНА ПОЈАВИЛА

SAD SPREMAJU PREVRAT U KIJEVU? NIJE SLUČAJNO DA SE BAŠ ONA POJAVILA

8 decembra 2022

MOGUĆE je da Sjedinjene Američke Države pripremaju još jedan prevrat u Ukrajini, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnoj konferenciji za medije.

– Kijev je 4. decembra posetila viša zamenica državnog sekretara SAD, gospođa Viktorija Nuland. Inspekcijska putovanja američkog pokrovitelja u Ukrajinu više nikoga ne iznenađuju – to je normalno: to je kao da dođete da proverite kako je tamo – da li još gori vatrica ili treba nabaciti drva za ogrev. I, naravno, očigledno je vuče na mesto zločina, rekla je Zaharova.Ruska portparolka je Nulandovu nazvala vesnikom „tragičnih potresa“ za Kijev.

– Njeno pojavljivanje u Kijevu u sadašnjim uslovima, kada se u ukrajinskim vladajućim krugovima zaoštravaju nesuglasice oko raspodele zapadne pomoći, naravno, nije slučajno. Moguće je da se ponovo pokrene dvorski prevrat ili neka kadrovska rekonstrukcija.

Mislim da režim Zelenskog, koji je više puta iskušavao strpljenje Vašingtona, ima o čemu da razmišlja, dodala je Zaharova.

Ona je podsetila da se lik Nulandove povezuje sa „evromajdanom“, koji je svetskoj zajednici predstavljen kao znak demokratskog procesa u Ukrajini, a zapravo je bio državni prevrat organizovan novcem i rukama Zapada.

– Iza ovoga su, pre svega, naravno, stajale SAD i one zemlje i političke snage na evropskom kontinentu koje su delovale unisono sa Sjedinjenim Američkim Državama… Tada se Vašington otvoreno umešao u unutrašnje stvari Ukrajine i jednostavno ručno upravljao masovnim protestima, objasnila je ona.

O potpirivanju sukoba u Ukrajini

Zaharova je dodala da SAD planiraju da potpiruju sukob u Ukrajini najmanje do kraja 2025. godine, što se može zaključiti iz dokumenata koje Vašington ni od koga ne krije.

Prema njenim rečima, američki mediji već danas sa uživanjem govore o detaljima korupcionaškog maratona „Bela kuća-Kijev-Bela kuća“, čime se objašnjava želja administracije predsednika SAD.

Džozefa Bajdena da Kongres uključi dodatnu pomoć Kijevu u iznosu od 37 milijardi dolara 2023. godine. Neveći deo ove pomoći ići će za potrebe ukrajinske vojske, a potom će biti odlučeno ko će se od njih „namestiti“ u evropske, svetske banke i privatne fondove, objasnila je Zaharova.

– U istu logiku se uklapa i ugovor potpisan krajem novembra i koji su američke vlasti predvidele na tri godine sa kompanijom ‘Raytheon’ od 1,2 milijarde dolara za kupovinu sistema PVO za Kijev, zaključila je Zaharova.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Dolazi Jevrejka Nuland da sredi Jevrejina Zelenskog, zna se ko je gazda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *