“САД за државни удар у Украјини дале 5 милијарди $”

“SAD za državni udar u Ukrajini dale 5 milijardi $”

22 juna 2015

1571Amerika stoji iza državnog udara u Ukrajini i za te svrhe je potrošila pet milijardi dolara, izjavio je sekretar ruskog Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev.

“Promena vlasti u Ukrajini je pokrenula događaje koji su se tamo desili. Američki državni sekretar Džon Keri ima asistenta Viktoriju Nuland koja je rekla da su SAD potrošile pet milijardi dolara da organizuje te događaje”, rekao je Patrušev u intervjuu za “Komersant”.

Amerika stoji iza državnog udara u Ukrajini i za te svrhe je potrošila pet milijardi dolara, izjavio je sekretar ruskog Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev. “Promena vlasti u Ukrajini je pokrenula događaje koji su se tamo desili. Američki državni sekretar Džon Keri ima asistenta Viktoriju Nuland koja je rekla da su SAD potrošile pet milijardi dolara da organizuje te događaje”, rekao je Patrušev u intervjuu za “Komersant”.

Patrušev je naglasio da je apsolutno jasno da iza “projekta destabilizacije u Ukrajini stoji pokušaj kreiranja instrumenta da bi se dramatično oslabila Rusija”.

“Istovremeno, oni nastoje da zemlje EU drže na kratkom povocu uvođenem sankcija protiv Rusije, ignorišući njihove nacionalne interese”, kazao je Patrušev.

Prema njegovim rečima, SAD su odlučile da Viktora Janukoviča svrgnu silom.

“Toj je bila politička greška. Da su malo sačekali, mogli su da postave ljude koje žele legalnim putem, ali oni su organizovali državni udar. Ne bi bilo ničega na Krimu i na istoku Ukrajine da nije bilo državnog udara”, ukazao je Patrušev, prenela je agencija Tas s.

Patrušev je naglasio da Janukovič nije odložio potpisivanje sporazuma o pridruživanju sa EU zbog pritisaka Moskve, već zato što je “jednostavno shvatio šta znači njegova primena”.

Istovremeno i Predsednik Odbora za međunarodne poslove Državne dume Aleksej Puškov je rekao da je Zapad organizovao državni udar u Ukrajini u februaru prošle godine da bi tu zemlju uključio u NATO.

“Oni pripremaju Ukrajnu za ulazak u NATO. Zbog toga je Zapad organizovao državni udar”, kazao je Puškov.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *