SAD: Za obaranje malezijskog aviona kriv – Putin

SAD: Za obaranje malezijskog aviona kriv – Putin

26 jula 2014

WhiteHouseBela kuća je saopštila da je ruski predsednik Vladimir Putin kriv za obaranje malezijskog aviona iznad ratne zone u Ukrajini.

Iz Bele kuće su ponovili da sa EU i G7 radi na uvođenju novih sankcija Moskvi.

„Ono što takođe znamo jeste da je avion ‘Malezija erlajnsa’ oboren raketom koja je ispaljena sa zemlje. Ispaljena je sa zemlje u području koje se nalazi pod kontrolom separatista i gde Ukrajinci, zapravo, nisu sami koristili protivavionsko oružje u tom trenutku“, izjavio je portparol Bele kuće Džoš Ernest.

„Zato smo mi zaključili da su Vladimir Putin i Rusi krivi za ovu tragediju“, dodao je on.

Potpredsenik SAD Džozef Bajden razgovarao je juče sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom o istrazi o toj nesreći, kao i o političkoj dinamici u Ukrajini, navela je Bela kuća u odvojenom saopštenju koje prenosi Rojters.

„Predsednik Porošenko je istakao da će, uprkos raspuštanju vladajuće koalicije u ukrajinskom parlamentu, vlada nastaviti rad na ključnim ekonomskim reformama“, saopštila je Bela kuća.

„Porošenko je, takođe, obavestio potpredsednika Bajdena da je Rusija nastavila da snabdeva separatiste teškim naoružanjem i opremom i da se na ukrajinske vojnike sve više puca sa ruske strane granice“, navela je Bela kuća.

Bajden rekao Porošenku i da SAD rade sa EU i G7 na uvođenju novih sankcija Rusiji zbog „krajnje destabilizujućih i neodgovornih postupaka u Ukrajini“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mare says:

    hahhahaha, Ja sam rekao i kriv si. Jbt. bez dokaza optuzise coveka. SMEJURIJA od drzave postade ova Amerika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *