САД ЗАБРАЊУЈУ ЛЕТОВЕ KИНЕСKИХ АВИО-KОМПАНИЈА! Очекује се жесток одговор Пекинга, „СИТУАЦИЈА ЈЕ ИЗМАKЛА KОНТРОЛИ“!

SAD ZABRANJUJU LETOVE KINESKIH AVIO-KOMPANIJA! Očekuje se žestok odgovor Pekinga, „SITUACIJA JE IZMAKLA KONTROLI“!

3 juna 2020

Američko ministarstvo saopštilo je da će 16. juna obustaviti letove kineskih putničkih prevoznika ka Sjedinjenim Državama, saopštili su zvaničnici.

Danas je Ministarstvo saobraćaja SAD izdalo naredbu kojom se kineskim prevoznicama obustavljaju redovni putnički letovi ka Sjedinjenim Državama i iz njih, počev od 16. juna 2020, navodi se u saopštenju.Ministarstvo saobraćaja SAD kažnjava Kinu nakon što Peking nije ispoštovao postojeći sporazum o letovima između dve najveće svetske ekonomije, prenosi Rojters.

U dokumentu se ukazuje da je ova odluka doneta zbog „propusta vlade Narodne Republike Kine koja nije dozvolila američkim prevoznicima da ostvare svoja bilateralna prava za obavljanje putničkih usluga u Kini“.

Američko-kineski odnosi proteklih meseci su se uzburkali usled napetosti oko pandemije virusa korona i poteza Pekinga da Hongkongu nametne novo zakonodavstvo o nacionalnoj bezbednsti.

KOMENTARI3 komentara

  1. Kosovac says:

    Kuva se, kuva, ali nikako da procenimo kakva je zaprška.

  2. persida says:

    Izgacice vas Kinezi ko svinja masan dzak.

  3. Rista says:

    pa ne znam...ali pre će biti da će kinezi po običaju pokleknuti. Isti slučaj je bio i sa Krajsler-ima iz merike i na kraju su ipak dobili bilateralnu ali punopravnu dozvolu da rade u Kini i zapošljavaju kineze po tarifama Kine a ne Amerike. A može da se dogodi da revolucionarni narod pre gaženja amerike izgazi sam sebe. Meni uopšte nije jasno zašto je Kina čekala da joj ukinu letove kada je 100% znala šta sledi?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *