САД ЗАБРАЊУЈУ ЛЕТОВЕ KИНЕСKИХ АВИО-KОМПАНИЈА! Очекује се жесток одговор Пекинга, „СИТУАЦИЈА ЈЕ ИЗМАKЛА KОНТРОЛИ“!

САД ЗАБРАЊУЈУ ЛЕТОВЕ KИНЕСKИХ АВИО-KОМПАНИЈА! Очекује се жесток одговор Пекинга, „СИТУАЦИЈА ЈЕ ИЗМАKЛА KОНТРОЛИ“!

3 јуна 2020

Америчко министарство саопштило је да ће 16. јуна обуставити летове кинеских путничких превозника ка Сједињеним Државама, саопштили су званичници.

Данас је Министарство саобраћаја САД издало наредбу којом се кинеским превозницама обустављају редовни путнички летови ка Сједињеним Државама и из њих, почев од 16. јуна 2020, наводи се у саопштењу.Министарство саобраћаја САД кажњава Kину након што Пекинг није испоштовао постојећи споразум о летовима између две највеће светске економије, преноси Ројтерс.

У документу се указује да је ова одлука донета због „пропуста владе Народне Републике Kине која није дозволила америчким превозницима да остваре своја билатерална права за обављање путничких услуга у Kини“.

Америчко-кинески односи протеклих месеци су се узбуркали услед напетости око пандемије вируса корона и потеза Пекинга да Хонгконгу наметне ново законодавство о националној безбеднсти.

KOMENTARI3 коментара

  1. Косовац says:

    Кува се, кува, али никако да проценимо каква је запршка.

  2. persida says:

    Izgacice vas Kinezi ko svinja masan dzak.

  3. Риста says:

    па не знам...али пре ће бити да ће кинези по обичају поклекнути. Исти случај је био и са Крајслер-има из мерике и на крају су ипак добили билатералну али пуноправну дозволу да раде у Кини и запошљавају кинезе по тарифама Кине а не Америке. А може да се догоди да револуционарни народ пре гажења америке изгази сам себе. Мени уопште није јасно зашто је Кина чекала да јој укину летове када је 100% знала шта следи?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u