САД ЗНАМО ЗАШТО ЈЕ ЕРДОГАН ПОПУСТИО

SAD ZNAMO ZAŠTO JE ERDOGAN POPUSTIO

12 februara 2024

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izrazio je danas zadovoljstvo što je američki Kongres dao zeleno svetlo za prodaju borbenih aviona F-16 Ankari, nakon što je Turska ratifikovala prijem Švedske u NATO.

„Zadovoljni smo što je naš zahtev u vezi sa F-16 završio pozitivnom odlukom SAD. Nakon ukidanja ograničenja, turska odbrambena industrija će se intenzivnije razvijati“, rekao je Erdogan za televizijski kanal „TRT Haber“, nakon sednice vlade u Ankari.

Vest o tome da je Kongres SAD odobrio prodaju 40 novih i 79 unapređenih aviona F-16 Turskoj, saopštio je prošle nedelje američki ambasador u Ankari Džefri Flejk.

Američka vlada je krajem januara odobrila prodaju 40 novih borbenih aviona F-16 Turskoj u vrednosti od 23 milijarde dolara, samo nekoliko sati nakon što je Turska svoj tzv. instrument o ratifikaciji za pristupanje Švedske NATO-u deponovala Vašingtonu, gde se nalazi arhiva dokumenata Alijanse i nakon što je nekoliko ključnih članova Kongresa povuklo svoje primedbe.

KOMENTARI5 komentara

 1. gosn. Mirzet Senfo Haramija says:

  Zbog starih kanti ??? Pa kako ćeš sa F-16 kantama da postaneš sultan, crni ređepe ???😂

 2. Dejan says:

  Zlotvori belosvetski USA su uspeli, njihov cilj je da se islamske Zemlje sukobe medjusobno,jer trenutna situacija na bliskom istoku odgovara ,a Turska je NATO clanica, sto ih ostavlja u igri s obzirom na njihove baze koje su svakodnevno izlozene napadima....,proterajte belosvetske ubice preko bare

 3. Zoran says:

  Usluga za uslugu. Kako drugacije?

 4. Aleksandar says:

  Ovde nešto ne štima!!! 40 aviona za 23 milijarde??? To je preko 500 miliona po avionu!!!

  • Rostand says:

   Naravno da ne štima,u pitanju je avion F 35 Lightning,papreno skup,ali stručnjaci kažu da je kupnja tog aviona ustvari kupovanje mačka u vreći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *