САДА И НЕМАЧКИ АМБАСАДОР ударио по СРБИЈИ

SADA I NEMAČKI AMBASADOR udario po SRBIJI

10 novembra 2017

Nemačka je priznala nezavisnost Kosova i stoga podržava članstvo te „države“ u svim međunarodnim organizacijama, uključujući i Ujedinjene nacije!

Ovo je juče poručio nemački ambasador u Beogradu Aksel Ditman. On je nešto manje direktno rekao i da je glavni uslov da Srbija postane članica Evropske unije priznanje secesije Kosova!

Na konkretno pitanje novinara da li sveobuhvatna normalizacija odnosa Beograda i Prištine, za šta se zalaže Nemačka, podrazumeva i članstvo Kosova u UN, Ditman je odgovorio potvrdno.

– Sveobuhvatna normalizacija odnosa, po nama, uključuje i saradnju na međunarodnom nivou. Nemačka je priznala Kosovo i stoga podržava njegovo članstvo u međunarodnim organizacijama, ukoliko su ispunjeni uslovi za to. To važi i za Ujedinjene nacije – istakao je Ditman za nedeljnik „Nin“.

Nemački ambasador dodao je i da će Srbija morati na kraju da prizna nezavisnost Kosova ukoliko želi da postane punopravna članica EU.

– Evropska unija kao jedan od uslova pre pristupanja Srbije traži sveobuhvatnu normalizaciju odnosa. To znači da između Srbije i Kosova moraju biti regulisani svi aspekti budućih odnosa, uključujući i potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma. To je jako važno, jer ne možemo u EU da uvezemo otvoren konflikt – naglasio je Ditman.

Na drugoj strani, Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova, kaže za Informer da Srbija neće menjati svoj principijelan stav u vezi sa Kosovom.

– Stav naše države o secesiji Kosova je sasvim jasan. Nećemo priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, nikada i ni po koju cenu. Isto važi i za članstvo Kosova u međunarodnim institucijama. Borićemo se svim silama protiv toga – rekao je Dačić i podsetio da je Beograd već sprečio Kosovo da uđe u Unesko.

– Imali smo plan američkog Stejt departmenta ko će i kako da glasa. Ostvarili smo veliku pobedu time što smo sprečili prijem Prištine u Unesko. To je učinjeno isključivo našim radom i posvećenošću. Nastavljamo sa borbom… – podvlači Dačić.

Komentarišući Ditmanovu poruku, analitičar Aleksandar Pavić smatra da su Nemci kao i uvek direktni.

– Nemački ambasador vrlo jasno je rekao šta je uslov da Srbija postane član EU. U sadašnjoj političkoj konstelaciji u Nemačkoj i drugim zapadnim članicama EU (izuzev Španije) nema nagoveštaja da će se taj stav promeniti. Bilo bi vrlo korisno kada bi i Srbija isto tako poslala jasan signal da ne namerava da se odrekne dela svoje teritorije, baš kao ni članica EU Španija. Po tom „nemačkom receptu“, relacije između Srbije i EU bile bi mnogo jasnije, a računi čistiji… – zaključuje Pavić.

KAJL SKOT – AMERIČKI AMBASADOR

Srbija zemlja kandidat mora da ubedi članice da će svojim pridruživanjem biti potpuno posvećena EU, uključujući i to da prihvati i sprovodi njenu zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku.

KOMENTARI9 komentara

 1. Trifun says:

  Nema nista od pobjede zapadnih genocidnih hijena! Garantovano gube, bjezali su sa casova istorije jer su im bile depresivne lekcije kada se radi o nama, pa su preskocili vrlo vazna poglavlja kako se jedan mali ali hrabar narod borio i suprostavio imperijama koje vijekovima vode genocidne ratove protiv nas. Bice porazeni, svi do jednoga, a istorija ce zabiljeziti da je americka imperija otimanjem Kosova napadom 1999 izgubila imperiju a Nemacka EU Rajh. Nema nazad.

 2. Zaharije Serak says:

  Naravno sve je do Srbije,a ne do mene ili gos.Trivuna.Kada pogledate šta je EU uradila /ulaganjima/ u Srbiju,a na drugoj strani Rusiju,koja samo uzima i ponaša se bezobrazno,biće jako zanimljivo.Koliko god je gos.Vucic nacionalista,koji nije promjenio svoje mišljenje ,osim deklarativno dovoljno razmišlja da zna da će Srbija ostati u rangu Bjelorusije,Rusije.......Ko god misli da je dobro vara se.Ja sam došao iz Rusije ne tako davno i vidio dovoljno.Naravno pričajući sa ženinom rodbinom saznao sam nešto i vise.Da ne govorim o ponudama mojih kolega da pokušaju da se uhljebe u "mrskoj" Americi.Naravno posto je Deloit Kanadska konzultantska kompanija pokušavaju da dobace i do iste.Vidjecemo kako će ići,ja volim Rusiju,ali ne pod Putinom

  • RS-300 says:

   Sta si ti mogao videti u Rusiji corooki.Vrati se kuci i bori se p...o!

  • vindfaker says:

   Rusiju mozes shvatiti jedino ako si Srbin ili Rus, a ti nisi ni jedno ni drugo....raus!

  • Velika Metla says:

   Balijaneru,opet kevćeš,smrdino! Podigni malo te gaće!Ti si balijaneru primer za udžbenike kako izgleda i kako se ponaša pripadnik jedne narodne grupacije,koja nema apsolutno nikakav uticaj ,nikakav značaj,nikakvu vrednost,na ovom i ovakvom dunjaluku! Dođu turad da okupiraju Srbiju i srBske zemlje,ti gaće na kolena! Dođu austro-ugari ti opet gaće na kolena! Dođu angloseri,ti opet gaće na kolena! Dokle nesrećniče? Ima li dna tvom dnu? I za tebe važi ona "nikada se ne mogu spustiti toliko nisko na dno,koliko mogu puzati po tom dnu"!

   • Zaharije Serak says:

    Vidim da su "balijaneri " ostavili traga u tvome zivotu.Koristenje turcizama u rijecniku mi govori dovoljno.Zato imam razumijevanje za tvoje izrazene komplekse.

    • poruka za sotonsku slugu zaKARija seljaka says:

     Nema veceg kompleksasa od tebe CRNI zaKARije,ti si neprevazidjen a uz to si psihicki tesko bolestan.Leci se jadnice,mozda jos nije kasno(mada ja licno sumnjam).Na ovom portalu jedino si se ti nahvalio o sebi i svojoj familiji,sto je odlika nekulturne,neobrazovane i primitivne osobe,jer te niko od nas i nije nista pitao,jer te niko od nas sa ovog sajta licno ni ne poznaje,jer nas sve na ovom sajtu N E Z A N I M A ni ko si,ni sta si,ni gde si...Tako naprimer ja bih mogao da kazem tj.da napisem da sam mr.dr.prof.filozofskih nauka,naucnik,akademik,astronaut,a mozda bih mogao reci i da sam kralj/car...bogat sam i prebogat,zena mi visoko obrazovana bogata,lepa,mlada Ruskinja,Srpkinja,Madjarica itd.(naravno puno mladja od mene ;))...E bedo ljudska!A da si balijander,eeee to stoji i dobro kaze "Velika Metla" ,spustanje gaca i jeste tvoja "najbolja"disciplina!HA!

 3. slobo says:

  Ma gdje si Zaharije samo tebe cekamo .Ti si pricao sa zeninom rodbinom .I ta tvoja kokoska je pobjegla I sada sere po Svom narodu .Ma cim je s tobom sve mi je jasno .Bolje joj je cistit hotele u Americkim rupama nego biti kod svoje kuce .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *