САДА И ЗВАНИЧНО – ЛУКАШЕНКО УНИШТИО ЗАПАДНЕ НАМЕРЕ: Белорусија задала последњи ударац непријатељским плановима

САДА И ЗВАНИЧНО – ЛУКАШЕНКО УНИШТИО ЗАПАДНЕ НАМЕРЕ: Белорусија задала последњи ударац непријатељским плановима

28 децембра 2021

ПРЕДСЕДНИК Александар Лукашенко је Западу, а посебно Пољској, одузео последњу прилику да води хибридни рат против Белорусије, сматра политиколог Вадим Гигин.Гигин је напоменуо да су објављене измене и допуне Устава Белорусије и да се једна од тачака директно односи на успаване стране агенте. Од сада, Белоруси који имају боравишну дозволу или било која друга документа која воде до добијања другог држављанства неће имати право да се кандидују за парламент или да заузимају важне функције у државним агенцијама.

– Минск ствара непремостиве препреке на путу покушаја да се манипулише нашим политичким системом, па Запад губи своје последње шансе да води хибридни рат против нас. Ово је, посебно, клаузула у ажурираном уставу која затвара могућност „трчања“ било где, имајући боравишну дозволу у иностранству, укључујући и Пољску, што је веома важно. У ствари, ова реформа погађа управо планове Пољске. Варшава се бавила субверзивним радом великих размера.

Лукашенко је то једноставно обезвредио. Сада ће бити овако – добио „карту“ Пољака, не можеш да сањаш о политичкој каријери. Карта Пољака је директно хибридно оружје против Белорусије. Не дистрибуирају га у Немачкој, на пример. Ово је начин да се промовише идеја о полонијуму. Александар Лукашенко није дозволио да се ово развије буквално једном одлуком, уништавајући снове Пољске о оживљавању Пољско-литванске заједнице на рачун наших територија. Ово је био последњи ударац непријатељским плановима – нагласио је политиколог у интервјуу Владимиру Соловјeву.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. За Србију says:

    Lukašenko je državnik. Nije politikant, kao većina drugih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u