САДА ЈЕ ЈАСНО: Ево која европска земља стоји иза Куртија!

SADA JE JASNO: Evo koja evropska zemlja stoji iza Kurtija!

10 marta 2020

PREMIJER tzv. Kosova Aljbin Kurti poručio je u ponedeljak da je prioritet njegove vlade da tuži Beograd zbog navodnog genocida, i da će to biti tema u nastavku dijaloga!

Kao što i po pitanju ideje delimičnog i uslovnog, a ne potpunog, ukidanja taksa na srpske proizvode, Kurti ima podršku među vodećim evropskim zemljama predvođenim Nemačkom, pretpostavlja se da i na promovisanje ovog novog „dnevnog reda“ u nastavku razgovora te evropske sile gledaju sa odobravanjem.Kurti je saopštio „da se njegova vlada dobro priprema da tuži Beograd“ pred Međunarodnim sudom pravde, ali i da je to dug put. On je to rekao u parlamentu na posebnoj sednici povodom Dana žena, a na kojoj su prisustvovale i navodne žrtve seksualnog nasilja tokom sukoba na Kosmetu.

– Želimo da budemo sigurni da ćemo biti uspešni u tom procesu. Počeli smo da radimo u tom pravcu – rekao je on, dodavši da će u nastavku dijaloga sa srpskom stranom zahtevati da zvanični Beograd bude odgovoran za sve štete koje je „pretrpelo Kosovo“.

Tako su dve vodeće političke figure u Prištini, premijer i predsednik privremenih institucija, Kurti i Hašim Tači nastavili da vode politiku po principu „svako za sebe“. Jer, dok se Kurti očigledno uzda u Berlin i Brisel, Tačijev politički savetnik Artan Behrami naveo je da postoji inicijativa američkog predsednika Donalda Trampa da se dijalog Beograda i Prištine prenese u Vašington.

S druge strane, predsednik Aleksandar Vučić kazao je da je siguran da SAD neće odustati od zahteva upućenog Prištini u vezi sa ispunjenjem uslova za otpočinjanje dijaloga sa Beogradom, a što podrazumeva potpuno ukidanje taksa. Na pitanje novinara da li veruje da Kurti ima jaku podršku EU, s obzirom na to da još nisu ukinute tarife na srpsku robu, Vučić je rekao da nema sumnji da u nekim evropskim državama postoje određene simpatije prema premijeru prištinskih privremenih institucija Aljbinu Kurtiju, da je takvih simpatija bilo i kod dela javnosti u Srbiji.

– Dok čovek nije počeo da govori o formiranju „velike Albanije“, sad ih je malo sramota što su ga podržali kad je pobedio na izborima, ali to prođe. Medeni mesec uvek kratko traje – rekao je Vučić.

Govoreći o ulozi Amerike u nastavku dijaloga, Tačijev savetnik Behrami naveo je da prvi put posle dugogodišnjih pregovora koji su održavani u Briselu bez rezultata postoji ozbiljna inicijativa predsednika Trampa da se proces dijaloga prenese u Vašington, „gde bi trebalo da se završi kosovska državnost sa članstvom u UN“. Tačijeva poseta Beloj kući, kako je ukazao, „imala je upravo tu simboliku“, ali da se kosovska vlada protivi ovoj inicijativi i velikoj američkoj posvećenosti zaključenju procesa dijaloga.

– Ideja nije da ovaj dijalog vodi samo Amerika, isključujući sve ostale, već da se ono što se u Briselu dogodilo uz pomoć EU i podršku SAD, sada premesti u Vašington, a što će podržati ključne države EU poput Nemačke, Francuske i drugih zemalja – obrazložio je Behrami.

IZBEGAO RAPORT

O SADRŽAJU njegove posete Americi i susretu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, uz posredovanje Trampovog izaslanika Ričarda Grenela, Tači je u ponedeljak izvestio lidere parlamentarnih stranaka, ali je razgovor sa Kurtijem izostao. Naime, Kurti je saopštio da nije spreman da se sastane sa Tačijem u funkciji lidera pokreta „Samoopredeljenje“, kako je bilo navedeno u Tačijevom pozivu.

(Novosti)

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad2 says:

  Nemačkom vlada "CIA"(navodnici su tu zato što je to konglomerat svega i svačega i najlakše ga je nazvati CIA pošto to i jeste originalna i krovna organizacija celog tog BRLOGA),kurti je "CIA" čovek koji je ubačen kao POLITIČKI osigurač ako se šiptarska mafija previše otme kontroli i ovo što on radi je upravo upozorenje tačiju (ovaj je shvatio o čemu se radi) i haradinaju(ovaj još ne shvata da će biti uklonjen koja god opcija da bude u vezi kosova, a možda i shvata to?):Iza svega toga stoji veselji koji vodi i dalje celu operaciju,a SVI oni rade za istu firmu i oni to znaju.Ovo sa šiptarskom mafijom je klasičan obračun unutar korporacije izmedju direktora, jedino što ovi "direktori" trguju ljudskim životima.Najlakši i najbolji put rešenja kosovskog problema je :POBITI DIREKTORE.Mislim da će upravo to da bude na kraju ove smešne"političke" priče,jer ovo nema veze sa politikom u pitanju je lova od podzemnog kartela koji funkcioniše u celoj evropi i oko tih para će sad da se povede rat.Mi još ne treba da se mešamo u taj koroporativni sukob, treba da se dobro naoružamo i spremimo, posmatramo još neko vreme,i sama će situacija da krene u pravcu naše vojne interevencije u nekom momentu i time će biti likvidirano odeljenje albanske mafije u CIA korporaciji.Ali prvo će oni da udare na "fort apač"...ups, oću reći bondstil.(bondstil ---čelična spona, u prevodu..koja ironija,e pa u srbiji i čelik truli)Kusturica je ZNAO ko su oni kada je pravio film "podzemlje" i alegorija tog filma se sada jasno vidi kao REALNOST koju nama je on kroz filmsku priču ispričao.

 2. Djoka Brica says:

  Nema predaje, kada je u pitanje rat protiv siptara, demona i njihovih mentora.

 3. petrovgrad says:

  Opet te Švebe, nikako da nauče lekciju. Treću put kad im uletimo u Berlin. nema povratka.

 4. Kulak says:

  Ti šiptari su skupina kokošara.Ne zaslužuju naziv naroda.Sramotan je i izraz šiptar.Užas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *