САДА ЈЕ ЈАСНО: Ево која европска земља стоји иза Куртија!

САДА ЈЕ ЈАСНО: Ево која европска земља стоји иза Куртија!

10 марта 2020

ПРЕМИЈЕР тзв. Косова Аљбин Курти поручио је у понедељак да је приоритет његове владе да тужи Београд због наводног геноцида, и да ће то бити тема у наставку дијалога!

Као што и по питању идеје делимичног и условног, а не потпуног, укидања такса на српске производе, Курти има подршку међу водећим европским земљама предвођеним Немачком, претпоставља се да и на промовисање овог новог „дневног реда“ у наставку разговора те европске силе гледају са одобравањем.Курти је саопштио „да се његова влада добро припрема да тужи Београд“ пред Међународним судом правде, али и да је то дуг пут. Он је то рекао у парламенту на посебној седници поводом Дана жена, а на којој су присуствовале и наводне жртве сексуалног насиља током сукоба на Космету.

– Желимо да будемо сигурни да ћемо бити успешни у том процесу. Почели смо да радимо у том правцу – рекао је он, додавши да ће у наставку дијалога са српском страном захтевати да званични Београд буде одговоран за све штете које је „претрпело Косово“.

Тако су две водеће политичке фигуре у Приштини, премијер и председник привремених институција, Курти и Хашим Тачи наставили да воде политику по принципу „свако за себе“. Јер, док се Курти очигледно узда у Берлин и Брисел, Тачијев политички саветник Артан Бехрами навео је да постоји иницијатива америчког председника Доналда Трампа да се дијалог Београда и Приштине пренесе у Вашингтон.

С друге стране, председник Александар Вучић казао је да је сигуран да САД неће одустати од захтева упућеног Приштини у вези са испуњењем услова за отпочињање дијалога са Београдом, а што подразумева потпуно укидање такса. На питање новинара да ли верује да Курти има јаку подршку ЕУ, с обзиром на то да још нису укинуте тарифе на српску робу, Вучић је рекао да нема сумњи да у неким европским државама постоје одређене симпатије према премијеру приштинских привремених институција Аљбину Куртију, да је таквих симпатија било и код дела јавности у Србији.

– Док човек није почео да говори о формирању „велике Албаније“, сад их је мало срамота што су га подржали кад је победио на изборима, али то прође. Медени месец увек кратко траје – рекао је Вучић.

Говорећи о улози Америке у наставку дијалога, Тачијев саветник Бехрами навео је да први пут после дугогодишњих преговора који су одржавани у Бриселу без резултата постоји озбиљна иницијатива председника Трампа да се процес дијалога пренесе у Вашингтон, „где би требало да се заврши косовска државност са чланством у УН“. Тачијева посета Белој кући, како је указао, „имала је управо ту симболику“, али да се косовска влада противи овој иницијативи и великој америчкој посвећености закључењу процеса дијалога.

– Идеја није да овај дијалог води само Америка, искључујући све остале, већ да се оно што се у Бриселу догодило уз помоћ ЕУ и подршку САД, сада премести у Вашингтон, а што ће подржати кључне државе ЕУ попут Немачке, Француске и других земаља – образложио је Бехрами.

ИЗБЕГАО РАПОРТ

О САДРЖАЈУ његове посете Америци и сусрету са председником Србије Александром Вучићем, уз посредовање Трамповог изасланика Ричарда Гренела, Тачи је у понедељак известио лидере парламентарних странака, али је разговор са Куртијем изостао. Наиме, Курти је саопштио да није спреман да се састане са Тачијем у функцији лидера покрета „Самоопредељење“, како је било наведено у Тачијевом позиву.

(Новости)

KOMENTARI4 коментара

 1. milorad2 says:

  Nemačkom vlada "CIA"(navodnici su tu zato što je to konglomerat svega i svačega i najlakše ga je nazvati CIA pošto to i jeste originalna i krovna organizacija celog tog BRLOGA),kurti je "CIA" čovek koji je ubačen kao POLITIČKI osigurač ako se šiptarska mafija previše otme kontroli i ovo što on radi je upravo upozorenje tačiju (ovaj je shvatio o čemu se radi) i haradinaju(ovaj još ne shvata da će biti uklonjen koja god opcija da bude u vezi kosova, a možda i shvata to?):Iza svega toga stoji veselji koji vodi i dalje celu operaciju,a SVI oni rade za istu firmu i oni to znaju.Ovo sa šiptarskom mafijom je klasičan obračun unutar korporacije izmedju direktora, jedino što ovi "direktori" trguju ljudskim životima.Najlakši i najbolji put rešenja kosovskog problema je :POBITI DIREKTORE.Mislim da će upravo to da bude na kraju ove smešne"političke" priče,jer ovo nema veze sa politikom u pitanju je lova od podzemnog kartela koji funkcioniše u celoj evropi i oko tih para će sad da se povede rat.Mi još ne treba da se mešamo u taj koroporativni sukob, treba da se dobro naoružamo i spremimo, posmatramo još neko vreme,i sama će situacija da krene u pravcu naše vojne interevencije u nekom momentu i time će biti likvidirano odeljenje albanske mafije u CIA korporaciji.Ali prvo će oni da udare na "fort apač"...ups, oću reći bondstil.(bondstil ---čelična spona, u prevodu..koja ironija,e pa u srbiji i čelik truli)Kusturica je ZNAO ko su oni kada je pravio film "podzemlje" i alegorija tog filma se sada jasno vidi kao REALNOST koju nama je on kroz filmsku priču ispričao.

 2. Djoka Brica says:

  Nema predaje, kada je u pitanje rat protiv siptara, demona i njihovih mentora.

 3. petrovgrad says:

  Opet te Švebe, nikako da nauče lekciju. Treću put kad im uletimo u Berlin. nema povratka.

 4. Kulak says:

  Ti šiptari su skupina kokošara.Ne zaslužuju naziv naroda.Sramotan je i izraz šiptar.Užas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u